Θα ξυπνήσουμε μια μέρα και οι Βάρβαροι θα έχουν φύγει…

2
81

Στις μέρες μας, απαγορεύεται η αισιοδοξία. Δεν  «συμφέρει» η προσωπική αντίσταση στη μιζέρια, γιατί έχουμε συνηθίσει στην απαθή καταστροφολογία και στοχοποίηση, που δεν απαιτεί και πολλή… δουλειά. Η πραγματική επανάσταση, θα ξεκινήσει από τον καθένα μας ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, όταν θα αποφασίσουμενα ενεργοποιηθούμε.

Νομίζω ότι πρέπει να τελειώνουμε με την συνήθεια της επίρριψης ευθυνών. Οι πολίτες εννοώ. Το ποιος φταίει που φτάσαμε ως εδώ, είναι δουλειά των διαφόρων επιτροπών, που θα συσταθούν μόλις αναπνεύσουμε οικονομικά. Να στε σίγουροι  ότι θα αρχίσει άλλο «σήριαλ» που θα κρατήσει τους θεατές στους δέκτες τους, και θα ονομάζεται  «Αναζητείστε τον υπαίτιο».

Από τη δική μας την πλευρά -των πολιτών εννοώ- ο καταλογισμός των ευθυνών θα πραγματοποιηθεί στις κάλπες. Αυτό τουλάχιστον ορίζει η Δημοκρατία.

Μέχρι τότε, απαγορεύεται η θετική σκέψη. Απαγορεύεται να έχουμε ένα αισιόδοξο βλέμμα στα πράγματα, να υποστηρίζουμε την ενότητα, την αλληλεγγύη,την καλοσύνη, τον εθελοντισμό, να ενεργοποιούμαστε μόνοι μας, εκεί που δεν υπάρχουν οι αρμόδιοι να το κάνουν, να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, να ψάχνουμε λύσεις που θα καλυτερέψουν την καθημερινότητα μας, να γινόμαστε καλύτεροι, να προετοιμαζόμαστε για ένα πιο ευοίωνο μέλλον.

Όχι. Πρέπει να κάτσουμε εδώ και να μιζερέψουμε όλοι. Δεν μας φτάνει η γύρω δυστυχία. Να την πούμε, να τη διατυμπανίσουμε, να την επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα, μήπως τύχει κανένα πρωινό να ξυπνήσουμε πιο αισιόδοξοι και την ξεχάσουμε για λίγο.

Είναι απίστευτη η ανυπαρξία εσωτερικής αντίστασης στη μούχλα των ημερών. Θυμίζει τους Βάρβαρους του Καβάφη. Θα ξυπνήσουμε μια μέρα, οι βάρβαροι [όπως τους εννοεί ο καθένας] θαχουν φύγει, κι εμείς, δεν θα χουμε προετοιμάσει τον εαυτό μας για καλύτερες μέρες, και  «τι θα κάνουμε τότε»;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤα ναζιάρικα νιαουρίσματα δεν αποτελούν διαπραγμάτευση…
Επόμενο άρθροΟ Χρυσαυγίτης χαιρετάει ναζιστικά αλλά δηλώνει τίμιος…
Γεννήθηκα στην Αθήνα, σ' ένα αστικό περιβάλλον, από μία οικογένεια, που είχε τις ρίζες της σε Έλληνες της διασποράς, μεγαλωμένους σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, με τόπο κατάληξης την Κωνσταντινούπολη. Η οικογένεια της μητέρας μου ήταν μουσικοί, κι έτσι από νωρίς, ασχολήθηκα με χορωδίες, λίγο πιάνο, λίγο χορό, και αρκετά αργότερα, λιγότερο βιολί... Βρέθηκα στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, χωρίς πραγματικά να το θέλω, εξ ου και μετά από δύο χρόνια την εγκατέλειψα, ψάχνοντας κάτι... Το βρήκα τελικά, στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, και από τότε, υπηρετώ την Τέχνη της Υποκριτικής, όσο καλύτερα μπορώ, προσπαθώντας να ισορροπήσω μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού βίου, με τη ζυγαριά να γέρνει πάντα προς τον δεύτερο. Θεωρώ, ότι η πιο σπουδαία κατάθεσή μου σ' αυτή τη ζωή, είναι η κόρη μου, και προσπαθώ, μεγαλώνοντας, να διατηρώ μια νεανική "ανησυχία" σε επαγρύπνηση, πιστεύοντας ότι ο άνθρωπος με τα χρόνια καλό είναι να γλυκαίνει ηρεμώντας, και όχι να ασχημαίνει γκρινιάζοντας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ απολύτως μαζί σας.Εξαιρετικό άρθρο. Εάν θέλετε δείτε την νέα κίνηση κομμάτων σε όλη την Ευρώπη στην ιστοσελίδα http://www.federalistparty.eu. Η ιστοσελίδα μας είναι http://www.usenow.gr. Στην Ρώμη 3 και 4 Νοεμβρίου 2012 θα προσπαθήσουμε ως Ευρωπαϊκό Φεντεραλιστικό Κόμμα για μια κοινωνική και αλληλέγγυα Ευρώπη. Είμαστε νέοι, έχουμε όραμα, είμαστε αισιόδοξοι. Θετική σκέψη και εθελοντισμός, ποιότητα στην ζωή μας από εμάς για εμάς.

  2. ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ».
    ΤΟ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΣΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΩ, ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΟΧΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here