Κτηνοτρόφος έδωσε χάρη σε αγριογούρουνο που δραπέτευσε

0
31

 

Ένα αγριογούρουνο που το έσκασε από σφαγείο της Σουηδίας για να μην καταλήξει ως έδεσμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, πήρε χάρη την Παρασκευή από τον ιδιοκτήτη του, μετά από μια πανεθνική κινητοποίηση αλληλεγγύης.

Αποφασισμένο να σώσει το τομάρι του, το αγριογούρουνο, βάρους 110 κιλών, το έβαλε στα πόδια την περασμένη Δευτέρα στην πόλη Μιέλμπι της κεντρικής Σουηδίας. Ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να το εντοπίσει και όπως διαπίστωσε ήταν ζωηρότατο και πανευτυχές για την ελευθερία που απολάμβανε τις προηγούμενες ημέρες.

«Είναι σε τέλεια φόρμα, καταβρόχθιζε σαπισμένα φρούτα και άλλες νοστιμιές» αφηγήθηκε ο ιδιοκτήτης στη δημόσια τηλεόραση SVT. Όπως εξήγησε, ο «δραπέτης» είχε μεγαλώσει στο ύπαιθρο, σε μια φάρμα βιολογικής εκτροφής και είχε την πολυτέλεια να περιφέρεται όπου του άρεσε.

Η φυγή του συγκίνησε πολλούς φιλόζωους και οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων που κινητοποιήθηκαν αμέσως και συγκέντρωσαν, μέσω του Facebook, 2.500 υπογραφές ζητώντας από τον κτηνοτρόφο να του χαρίσει τη ζωή.

«Μετα από τόσο σαματά, αποφάσισα να το αφήσω να ζήσει μέχρι νεωτέρας» διαβεβαίωσε εκείνος.

Η Συμμαχία για τα Δικαιώματα των Ζώων ανέφερε στον ιστότοπό της ότι επικοινώνησε με τον εκτροφέα και του ζήτησε να επιτρέψει στο αγριογούρουνό του να πεθάνει από βαθύ γήρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here