Κουρτς: Να βάλουμε τέλος στην πολιτική της Ελλάδας…

0
3

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας επιστρέφει με νέες δηλώσεις του κατά της Ελλάδας, ζητώντας από τη χώρα μας να σταματήσει να επιτρέπει στους πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα, να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς τη Βόρεια Ευρώπη. Επιπλέον, ζητεί η Ελλάδα να αναλάβει τη φροντίδα των προσφύγων επιτόπου σε hotspots.

«Οφείλουμε να βάλουμε τέλος στην πολιτική της Ελλάδας που συνίσταται στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων προς Βορρά«, δηλώνει ο Σεμπάστιαν Κουρτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Όπως σημείωσε: «Δεν είναι δυνατόν αυτοί που καταφέρνουν να έλθουν μέχρι την Ελλάδα να έχουν την άδεια να συνεχίζουν τον δρόμο τους. Προσπαθούμε ώστε η Ελλάδα να κατασκευάσει hotspots με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να υπάρξει φροντίδα για τους ανθρώπους επί τόπου – και ασκούμε πιέσεις διότι δεν γίνεται τίποτε«.

«Με τα hotspots που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρουμε βοήθεια προς εκείνους που έχουν ανάγκη να προστατευθούν, αλλά δεν τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν τον δρόμο τους«, επιμένει ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here