Κωνσταντοπούλου: Δεν έχουμε δικαίωμα το «όχι» του λαού να το κάνουμε «ναι»

0
5

Απόψε είναι μία μαύρη μέρα για τη δημοκρατία για την Ελλάδα και την Ευρώπη επεσήμανε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, και έκανε λόγο για απολυταρχική ενέργεια εκδίκησης.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι το χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο και όπως τόνισε «φτιάχνουμε ένα πιο τερατώδες ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αποκαλούσαμε εκτροφείο σκανδάλων».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εκβιάστηκαν, ενώ όπως εκτίμησε, αν ο «εκβιασμός ολοκληρωθεί απόψε, τίποτα δεν εμποδίζει την επανάληψή του».

«Θέλουν να μας βάλουν να λέμε τα αντίθετα από αυτά για τα οποία έχουμε αγωνιστεί» τόνισε και υπογράμμισε ότι «δεν δικαιούνται να εκβιάζουν τον πρωθυπουργό με ολοκαύτωμα που οι ίδιοι έχουν μεθοδεύσει».

«Δεν έχουμε δικαίωμα το «όχι» του λαού να το κάνουμε «ναι» με την ψήφο μας» είπε και εξήγησε ότι το «όχι» του λαού δεν ήταν «όχι» με αστερίσκους και προϋποθέσεις.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ο λαός μίλησε και είπε ένα μεγάλο «όχι» στα τελεσίγραφα και στα μνημόνιο ανέφερε και τόνισε ότι έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ετυμηγορία του λαού, καθώς η εξουσία πηγάζει από αυτόν.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο λαός στηρίζει το «όχι» στη σημερινή ψηφοφορία» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here