Κώστας Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας χώρος κατακερματισμένος

0
11

Πρώτα η βάση του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει ποια δημοκρατική και προοδευτική παράταξη χρειάζεται η χώρα και μετά να εκλέξει την ηγεσία της, τόνισε ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο».

Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση, το συνέδριο να σημάνει μια νέα αρχή και όχι το οριστικό τέλος της διαδρομής.

«Πιστεύω ότι οι ηγεσίες υπάρχουν για να υπηρετούν την παράταξη και η παράταξη για να υπηρετεί τον λαό και τον τόπο. Δεν πρέπει να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο» δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης, στο περιθώριο εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ήταν ομιλητής.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η βάση του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει πρώτα η ίδια και αυτόνομα, μέσα από το συνέδριο της: ποια παράταξη θα υπηρετούσε σήμερα τον λαό και τον τόπο; Ποια δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, που έχει ανάγκη η χώρα, χρειάζεται; Και, στη συνέχεια, στη βάση αυτής της απόφασης, θα εκλέξει και την ηγεσία της. Και πιστεύω ότι αυτή η απόφαση θα είναι θετική, ούτως ώστε να σημάνει μια νέα αρχή και όχι το οριστικό τέλος της διαδρομής μας».

Σε ερώτηση πώς είναι δυνατόν να επιτευχθεί η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ, ύστερα από τις διασπάσεις που υπέστη, ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας χώρος που είναι μεν κατακερματισμένος σήμερα, όμως η ενότητά του έχει πολύ πιο βαθιές ρίζες από την ευκαιριακή διασπαστική εικόνα που δείχνει αυτή την εποχή. Έχω την εντύπωση ότι αν απαντήσουμε στα πραγματικά διλήμματα, με τον τρόπο που πρέπει και με γενναιότητα, θα δώσουμε τη δυνατότητα στη βάση μας να ξανασυγκροτήσει αυτό το μεγάλο ρεύμα της νέας αλλαγής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here