Κυβερν. πηγές για Eurogroup: Δύο υποδόσεις – 7,3 δισ. τον Ιούνιο και 2,8 δισ. το φθινόπωρο

0
12

 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το Γιούρογκρουπ φαίνεται να καταλήγει στην καταβολή της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ σε δύο υποδόσεις. Η μία της τάξεως των 7,5 δις τον Ιούνιο και η δεύτερη των 2,8 δις το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης.

Παράλληλα, σε θετικό δρόμο φαίνονται να βρίσκονται και οι συζητήσεις για τον «οδικό» χάρτη του χρέους, με τα μέτρα για την ελάφρυνσή του να λαμβάνονται σε τρεις φάσεις.

Στην τελική απόφαση του Γιούρογκρουπ δε θα υπάρχει αναφορά σε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 3,5% μετά το 2018, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Προσθέτουν ότι δε συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες που επισημάνθηκαν στο Euroworking Group τη Δευτέρα, αναφορικά με την πώληση της Εγνατίας οδού και του Ελληνικού.

Όσον αφορά το χρέος, οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγη ώρα – 23.30 βράδυ Τρίτης – και σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες οι διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και χωρών της ευρωζώνης παραμένουν.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here