Κυβερνητική «προσέγγιση» προς την Ένωση Κεντρώων

0
4

 

 

Κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους ρίχνουν «άδεια δίχτυα» προς την πλευρά της Ένωσης Κεντρώων, προκειμένου να διερευνήσουν, για άλλη μια φορά, τις προθέσεις του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη.

Ως ένα κόμμα που «δεν έχει σχέση με το παρελθόν» χαρακτήρισε την Ένωση Κεντρώων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Δ. Μάρδας ανέφερε πως το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη «έχει κάποιες ενδιαφέρουσες θέσεις», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το ζήτημα της ενδεχόμενης συνεργασίας έχει να κάνει με τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό.

Οι δηλώσεις Μάρδα έρχονται μία ημέρα μετά τις αντίστοιχες αναφορές του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό την Κυριακή ο Αλ. Φλαμπουράρης ανέφερε πως η κυβέρνηση «επιδιώκει τον διάλογο, όπως και με την κοινωνία», σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για «προσπάθεια να κερδίσουμε κάποιον βουλευτή».

Μιλώντας με εξαιρετικά θερμά λόγια για τον Βασίλη Λεβέντη προσωπικά, ανέφερε πως «έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και μπήκε τελικά στη Βουλή».

Ωστόσο οι διαθέσεις των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών δεν φαίνονται να βρίσκουν ανταπόκριση από την πλευρά του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη.

Μιλώντας στο MEGA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Καρράς, σχολίασε ότι «το φλερτ Φλαμπουράρη δείχνει την αγωνία της κυβέρνησης».

Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιας μορφής συνεργασίας στο μέλλον.

«Εμείς δεν νομίζουμε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται να συζητήσουμε τέτοια πράγματα. Το μνημόνιο είναι ψηφισμένο. Εχει χρονοδιαγράμματα και θα εφαρμοστεί», τόνισε στο Mega, προσθέτοντας ότι πάγια θέση του κόμματος είναι ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here