Μπίζνες με νοθευμένα ποτά στην Αττική – Διακινούνταν σε δεκάδες μπαρ και καφετέριες

0
40

 

Μεγάλες ποσότητες ποτών «μπόμπες» και λαθραία αλκοολούχα ποτά όλων των ειδών διακινούσαν δύο κυκλώματα που εξαρθρώθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία. Αποδέκτες δεκάδες μπαρ και καφετέριες στην Αττική.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η μία ομάδα παρασκεύαζε ποτά «μπόμπες» σε πλήρως οργανωμένο εργαστήριο, στο Μενίδι, τα συσκεύαζε σε μπουκάλια με πλαστές ετικέτες και τα διακινούσε μέσα από κάβες ή απευθείας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εν γνώσει των ιδιοκτητών και υπαλλήλων, με συνέπεια, εκτός των άλλων, να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Η δεύτερη ομάδα αγόραζε αλκοολούχα ποτά από τη Βουλγαρία, σε φθηνή τιμή, λόγω της χαμηλής φορολογίας, άλλαζε τις ετικέτες με ελληνικά λογότυπα και τα πωλούσε σε υψηλότερη τιμή, πάλι εν γνώσει των καταστηματαρχών, οι οποίοι, επίσης, έβγαζαν μεγαλύτερο κέρδος, ζημιώνοντας το Δημόσιο.

Σε επιχειρήσεις της αστυνομίας στα εργαστήρια, σε σπίτια και σε καταστήματα, συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα (15 Έλληνες και ένας αλλοδαπός) και αναζητούνται άλλα 19 άτομα, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι οι δύο ομάδες δραστηριοποιούνταν στη νόθευση και διακίνηση παράνομων αλκοολούχων ποτών, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2015.

Στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα δοχεία και δεξαμενή παρασκευαστηρίου, σύστημα εμφιάλωσης και σύστημα μετάγγισης, 1.298 αυτοκόλλητες ετικέτες διαφόρων ποτών, γνωστών επωνυμιών, καρούλι με ετικέτες πώματος και πλήθος πωμάτων μπουκαλιών, 100 λίτρα καθαρού οινοπνεύματος, 1.821 γεμάτες φιάλες διαφόρων ποτών και 1.008 κενές φιάλες, ποσότητες χύμα κρασιού-ρακί-τσίπουρου, τιμολόγια και φορολογικά στοιχεία, ένας ψηφιακός δίσκος, ένα πιστόλι των 9mm και πιστόλι κρότου με 11 φυσίγγια, 28 γραμμάρια ινδική κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και 1.100 ευρώ.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της νομοθεσίας «περί σημάτων», του εθνικού τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας για πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here