Κύκλωμα οργάνωσε ταξίδι μεταναστών στην Ιταλία – Συνελήφθησαν στην Πάλαιρο

0
7

 

Νέους δρόμους μεταφοράς μεταναστών εκτός Ελλάδας βρίσκουν οι διακινητές μετά το οριστικό κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Αθήνα στην Ιταλία, μέσω των δυτικών ακτών της Αιτωλοακαρνανίας. Προηγήθηκε ο εντοπισμός 58 αλλοδαπών στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας και η  σύλληψη ενός 36χρονου υπηκόου Συρίας. Κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου μεταναστών από τη χώρα. Οι αστυνομικοί αναζητούν άλλα δύο άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της παράνομης διακίνησης.

Αστυνομικοί σε συνεργασια με λιμενικούς εντόπισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τους 58 μετανάστες, υπηκόους Σομαλίας, Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Συρίας και Ερυθραίας, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα, έχοντας πληρώσει ο καθένας από 300 έως 1.700 ευρώ, προκειμένου να φθάσουν στην Ιταλία.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 36χρονος μαζί με τους δύο συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν μεταφέρει τους μετανάστες, με δύο φορτηγά αυτοκίνητα κλειστού τύπου και ένα τζιπ από την Αθήνα στην Πάλαιρο, με σκοπό στη συνέχεια, να τους μεταφέρουν με σκάφος στην Ιταλία.

Συνελήφθησαν 12 μετανάστες που δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here