Κύπρος: Απόψε η πιο κρύα νύχτα του χειμώνα

0
28

 

«Κίτρινη» προειδοποίηση εξέδωσε για απόψε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς ο υδράργυρος στα ορεινά θα κυμανθεί από -7 μέχρι -9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό δεν θα ξεπεράσει το μηδέν και στους 2 βαθμούς στα παράλια. Οι θερμοκρασίες αυτές κάνουν την αποψινή νύχτα την πιο κρύα του φετινού χειμώνα.

Σε ορισμένες περιοχές ο ορίζοντας ήταν πολύ καθαρός, με αποτέλεσμα από τα ορεινά και ημιορεινά της Λευκωσίας να διακρίνεται με «γυμνό» μάτι η οροσειρά του Ταύρου, που βρίσκεται στη νότια Τουρκία. Η χιονισμένη οροσειρά, με το ψηλότερo σημείο της τα 3.700 μ., αποτύπωσε σήμερα μαζί με τον κόλπο της κατεχόμενης Μόρφου μια μαγευτική εικόνα.

Σύμφωνα με τον λειτουργό Μετεωρολογίας Μιχάλη Μούσκο, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη. Αύριο, στην διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους επτά με 9εννέα βαθμούς στο εσωτερικό, τους δέκα στα παράλια, ενώ στα ορεινά αναμένεται να είναι -3 βαθμούς. Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Τροόδους έφθασε τα 50 εκ., ενώ στα λευκά ντύθηκαν και ημιορεινές περιοχές και πολλά σχολεία έμειναν κλειστά.

Απόψε, στα ορεινά και ημιορεινά θα επικρατεί παγετός, ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί και σε πολλές πεδινές περιοχές. Στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο τα αυτοκίνητα πρέπει να έχουν κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή να είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here