Κυριάκος: Δεξιότερα του Τζιτζικώστα είναι μόνο η Χρυσή Αυγή

0
9

Ο ένας μετά τον άλλο οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ στοχοποποιούν τον Απόστολο Τζιτζικώστα}, βλέποντας την άνοδό του στα γκάλοπ, αλλά και την υποστήριξη που του προσφέρουν πρώην υπουργοί.

Μετά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που είπε ότι «η ΝΔ δεν είναι συνδικάτο για να έχει εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο επί 4 χρόνια», ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να χαρακτηρίσει «ακροδεξιά» την υποψηφιότητά του, επειδή ετάχθη υπέρ του ο Μάκης Βορίδης.

«Η στήριξη του κ. Βορίδη στον κ. Τζιτζικώστα επιβεβαιώνει τον ξεκάθαρο ιδεολογικό χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του. Είναι υποψηφιότητα που αποκτά πλέον σκληρά δεξιά χαρακτηριστικά. Πιο δεξιά είναι ο τοίχος της Χρυσής Αυγής», υποστήριξε.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η ΝΔ θα καταφέρει να νικήσει τον Σύριζα μόνο
αν μπορέσει να γίνει μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη. «Οι εκλογές κερδίζονται πρωτίστως στο χώρο του Κέντρου και αυτό είναι το πλεονέκτημα της δικής μου υποψηφιότητας», είπε.

Προς το παρόν κανένα κεντρικό στέλεχος δεν έχει εκφραστεί υπέρ του, με εξαίρεση τους ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Γιώργο Κύρτσο. Από το περιβάλλον του αναμένουν ανοικτή στήριξη από τον Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο τον συνδέει παλαιά φιλία, ενώ κάποιοι μιλούν και για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο πατέρας του Γιάννης Βαρβιτσιώτης, πάντως, προτιμά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για επόμενο πρόεδρο, εκτιμώντας πως είναι ο μόνος που μπορεί να κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ σε αυτή τη φάση.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την αρχή υποστηρίζει ότι δεν έχει ζητήσει τη στήριξη κανενός. «Δεν έχω κάνει καμία παρασκηνιακή συμφωνία με κανέναν. Θέλω να δώσω τη δύναμη στους πολίτες της ΝΔ να αποφασίσουν, Και εφόσον εκλεγώ, θέλω την επόμενη μέρα να έχω την ελευθερία να επιλέξω για συνεργάτες μου τους καλύτερους», αναφέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here