Κυριάκος: Θα ψηφίσω και μέτρια συμφωνία με τους δανειστές

0
13

Έτοιμος να ψηφίσει στη Βουλή ακόμα και μια μέτρια συμφωνία με τους δανειστές, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και διαμηνύει στον Αντώνη Σαμαρά ότι αν επαναλάβει ό,τι έκανε με το πρώτο μνημόνιο του 2010 (αν δώσει εντολή αρνητικής ψήφου, δηλαδή) ο ίδιος δεν θα ακολουθήσει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ άσκησε συνολική κριτική στη μετεκλογική στάση του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει γίνει αυτοκριτική στον αναγκαίο βαθμό, ούτε προχωρά η ανασυγκρότηση.

Διαβάστε τι είπε στον REal fm.

 

«Ανήκω σε αυτούς που ουδέποτε επένδυσε πολιτικά στην αριστερή παρένθεση και στο πολιτικό ατύχημα το οποίο αν συμβεί θα είναι αποτέλεσμα μιας πολύ κακής εξέλιξης στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης. Άρα, εγώ δεν επενδύω και σε αυτή τη λογική και για έναν πρόσθετο λόγο ότι και η ΝΔ θα χρειαστεί το δικό της χρόνο να βρει τον δρόμο της. Δεν είμαι ικανοποιημένος με την ταχύτητα ανασυγκρότησης της Ν.Δ. Νομίζω ότι δεν έχουμε ακόμα κάνει την αυτοκριτική στο βαθμό που θα έπρεπε για το τι μας οδήγησε στο κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Φαινόμαστε κι εμείς εγκλωβισμένοι σε μία εσωστρέφεια η οποία δεν βοηθά ούτε την ίδια τη Ν.Δ».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι με αφορμή το ζήτημα της στάσης της Ν.Δ. απέναντι στη συμφωνία την οποία ελπίζω η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή και εκεί θα πρέπει η Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε και το 2010 – εγώ ήμουν αντίθετος θυμίζω τότε, υπάκουσα στην κομματική πειθαρχία για την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου- στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας. Η ΝΔ θα πρέπει να είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη η οποία θα βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εμένα προσωπικά θα με βρει κάθετα αντίθετο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here