Κυρίτσης: Διαφωνώ με την εκκένωση δημόσιων κτιρίων

0
41

 

Τη διαφωνία του με την πρακτική της εκκένωσης των δημόσιων κτιρίων στους οποίους φιλοξενούνται πρόσφυγες εξέφρασε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης. Μάλιστα τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης από την Πολιτεία των δημόσιων χώρων για τους αστέγους, τους πρόσφυγες και τις ευπαθείς ομάδες.

Θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία για μια κανονικοποίηση των καταλήψεων στέγης, επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, εκφράζοντας παράλληλα την διαφωνία του με τις πρόσφατες εκκενώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κυρίτσης πρόσθεσε ότι σε αυτό το θέμα θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία πολλών ευρωπαϊκών χωρών που είναι αρκετά πλούσια. «Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά, «δεν βλέπω τοv λόγο να υπάρχουν άδεια διαμερίσματα και άνθρωποι χωρίς στέγη«.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, με την ιδιότητα του ως εκπροσώπου Τύπου του συντονιστικού οργάνου, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο οι απειλές του Ερντογάν για ακύρωση της συμφωνίας με την ΕΕ, θα γίνουν και πράξη.

«Κρατάει μήνες αυτή η διελκυστίνδα με την τουρκική κυβέρνηση και τα δικά μας στοιχεία δεν δείχνουν ότι θέλει να κάνει πίσω«, σημείωσε, προσθέτοντας ότι έχουν δοθεί ήδη χρήματα στην τουρκική κυβέρνηση ενώ πολλές φορές υπάρχει διάσταση μεταξύ της διπλωματικής γλώσσας και των δηλώσεων για εσωτερική κατανάλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here