Κυρίτσης: Κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο των Αρχών

0
2

 

Για διαρκή στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων από τις αρχές έκανε λόγo ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο των Αρχών και έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει μια αντιτρομοκρατία την οποία βάζω μέσα σε πολλά εισαγωγικά, η οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις ενορχηστρώνεται από τα ΜΜΕ. Τότε υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι αυστηρή στο θέμα της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος πιστεύει τη φράση ότι «είναι καλύτερα να βρίσκονται 10 ένοχοι εκτός φυλακής παρά ένας αθώος μέσα».

«Κανείς που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο δημοκρατικό τόξο δεν θα διαφωνήσει με το θέμα της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε.

Ο Γιώργος Κυρίτσης διευκρίνισε ότι αναφέρθηκε στο θέμα των συλλήψεων Σακκά – Σεϊσίδη τόσο επειδή είναι στην επικαιρότητα, όσο επειδή υπήρξαν καταγγελίες των συλληφθέντων για κακομεταχείρισή τους από την αστυνομία.

Κληθείς να σχολιάσει αν οι συγκεκριμένες συλλήψεις ήταν επιτυχία της αστυνομίας, ο βουλευτής είπε ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, όταν υπάρχει ένταλμα ακολουθεί η σύλληψη.

Σημείωσε ακόμη ότι από την περίοδο που ανέλαβε υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας, τα πράγματα στην αστυνομία έχουν βελτιωθεί.

Ειδικά για τους Σακκά και Σεϊσίδη τόνισε ότι το δικαστήριο θα κρίνει αν είναι ένοχοι, ωστόσο – χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στους συγκεκριμένους – είπε ότι υπάρχουν στοιχεία στοχοποίησης στις υποθέσεις που εμπλέκονται.

«Δεν είναι καλή η συμφωνία για το Ελληνικό»

Αναφερόμενος εξάλλου στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, δήλωσε ότι αν περνούσε από το χέρι του, θα υλοποιούνταν η μελέτη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου που θα ήταν καλύτερη για το δημόσιο συμφέρον.

Δήλωσε ακόμη ότι η συμφωνία θα προχωρήσει αναγκαστικά, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος δημόσιου συμφέροντος. Ειπέ μάλιστα ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση είναι καλύτερη από την αρχική, αλλά δεν είναι καλή, και θα είναι ακόμα καλύτερη αν συνεχίζει να βελτιώνεται.

Απαντώντας δε σε ερώτηση για το τι μηνύματα στέλνουμε στους επενδύτες, σχολίασε ότι «στέλνουμε το μήνυμα ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι… Υπάρχουν κανόνες».

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών δήλωσε ότι «πρόκειται για τον σωστό τρόπο, η διαδικασία τηρείται απρόσκοπτα ενώ αν η αντιπολίτευση είχε τηρήσει άλλη στάση στο θέμα του ΕΣΡ τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ομαλά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here