Κυβερνητική σύγχυση για τις τραπεζικές θυρίδες

0
6

 

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία ανέφερε ότι οι κάτοχοι θυρίδων θα μπορούν να πάρουν ό,τι θέλουν από αυτές, εκτός από μετρητά που υπάρχουν εκεί.

Πρόσθεσε επίσης ότι για τις αναλήψεις από τις θυρίδες θα χρειάζεται συνοδεία υπαλλήλου της εκάστοτε τράπεζας.

Ωστόσο, μετά την αρχική αναστάτωση, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, τόνισε, ότι δεν υπάρχει σχετική απόφαση και ότι όλα θα συζητηθούν τις επόμενες ώρες στη συνάντηση ΥΠΟΙΚ-τραπεζιτών.

Η Νάντια Βαλαβάνη, στη συνέχεια, διευκρινίζοντας την αρχική της δήλωση, είπε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν τα έγγραφά τους από τις θυρίδες.

Είπαμε, ανέφερε, ότι, παρουσία υπαλλήλων, μπορούν να πάνε να τα πάρουν, αλλά δεν θα μπορούν να πάρουν χρήματα όσο υπάρχουν capital control. Είναι απόφαση των τραπεζών και όχι της κυβέρνησης.
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θα έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ μέχρι αύριο, θα οριστεί το πλαίσιο διαχείρισης του περιεχομένου των θυρίδων.
Αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Η ΠΝΠ, θα καθορίζει όχι μόνο το πλαίσιο πρόσβασης των πολιτών στις θυρίδες -ο κ. Μάρδας ξεκαθάρισε ότι ο πολίτης θα έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει με το περιεχόμενό τους– αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι από την Τρίτη (σ.σ τη Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία κλεισίματος των τραπεζών που όριζε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της προηγούμενης Κυριακής) με τη λειτουργία των τραπεζών αλλά και το όριο αναλήψεων μέσω των ATM.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here