Η κυβέρνηση Τσίπρα ως εξωτικό πουλί και άλλες ιστορίες

«Πρόκειται για μια ομάδα αντιεξουσιαστών, που δεν εκφράζει όλο το χώρο των αντιεξουσιαστών, η οποία έχει πει ότι πρέπει να υπάρξει αναρχική προβοκάτσια για να αποκαλυφθεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι διατεταγμένη υπηρεσία, υπάρχει κέντρο».

Σχόλιο για την επίθεση κατά του Γιάννη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια.

Αν νομίζετε ότι οι ίδιοι οι αντιεξουσιαστές το υπογράφουν, υπερασπιζόμενοι το χώρο τους και διαχωρίζοντας τη θέση τους από το βίαιο επεισόδιο, κάνετε μεγάλο λάθος .
Πρόκειται για σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Φίλης προχώρησε την ανάλυσή του. «Εμείς συνομιλούμε και με τους αντιεξουσιαστές, με όλους τους Έλληνες πολίτες… Οι συγκεκριμένoι εκφράζουν πολύ μικρή μειοψηφία, και συμπίπτουν δυστυχώς με τους ακραίους δανειστές».

Όπως είναι γνωστό ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί και τα τρία κόματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ότι έχουν ταχθεί με την πλευρά των δανειστών, τώρα τους φόρτωσε και τους κακούς αντιεξουσιαστές, ενώ τους καλούς τους κατέστησε συνομιλητές του κυβερνώντος κόμματος -ως εκ τούτου, δυνάμει τουλάχιστον, σύμμαχη δύναμη της κυβέρνησης.

Συνοψίζω: απο τή μιά πλευρά έχουμε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και τους καλούς αντιεξουσιαστές και από την άλλη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και τους κακούς αντιεξουσιαστές.

Πώς καθορίζονται οι συμμαχίες; Από τη στάση έναντι των δανειστών -καμία σχέση με τάξεις, διαφορές στα κοινωνικά προνόμια και τους πόρους, όπως έλεγε ο Μαρξ -έτσι πρις υπενθύμιση στους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου, αυτές οι αντιθέσεις υποθέτω θα ληφθούν υπόψη όταν θα καταρτισθούν οι περίφημες μεταρρυθμίσεις, θα προκύψει εν τοις πράγμασι υπέρ ποίων και εναντίον ποίων θα είναι…

Για την ώρα λειτουργούμε περίπου ως αταξική κοινωνία.
Το θέμα μου μετά την αχρεία, φασιστική επίθεση εναντίον του Βαρουφάκη είναι η δημοκρατία ως «ιδανικό πολίτευμα», οι ατομικές ελευθερίες.

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες» που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Βολταίρος.
Ολα αυτά που υποθέτω πως εννοεί ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, όταν συχνά-πυκνά επικαλείται το διαφωτισμό και αποκαλύπτεται ως γνήσιος οπαδός του.

Κολοκύθια, με το συμπάθιο, ή αλλιώς Parole, parole, parole (λόγια, λόγια, λόγια ) που τραγουδούσε η μεγάλη Δαλιδά
Οσο πιο γρήγορα ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός και οι στενά περί αυτόν συνεργάτες του συνειδητοποιήσουν ότι αυτό το συνοθύλευμα δυνάμεων και προσώπων που τον στηρίζουν, δεν είναι για προκοπή, τόσο το καλύτερο για όλους μας .

Μπορεί η πάνω και η κάτω «πλατεία» του ’11 , με τους αριστερούς κάτω και τους δεξιούς φασίστες πάνω να ήταν μιά χρήσιμη μάζα για την ταχεία κατάληψη της εξουσίας (ελπίζω όχι των ανακτόρων) από το ΣΥΡΙΖΑ. Ας μη ξεχνούμε ότι ο κ. Βαρουφάκης υπήρξε εκ των βασικών πρωταγωνιστών της κάτω πλατείας, αλλά αυτό δεν τον έσωσε τελικά .

Μπορεί οι τραμπουκισμοί ,τα γιαουρτώματα, οι αποκλεισμοί με ακτίνες λέιζερ κατά κυρίως στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενώ ήταν στην κυβέρνηση να χόρτασαν την οργή του κόσμου και να βοήθησαν στις ανακατανομές του εκλογικού σώματος και τις προσχωρήσεις που οδήγησαν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία…
Αλλά αυτές οι περίεργες οσμώσεις είναι φανερό ότι γίνονται έρμα για μια δημοκρατική κυβέρνηση .
Δε μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι το εξωτικό πουλί, μέσα στην Ευρώπη .
Σε ποιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση συνομιλεί και συνεργάζεται με αντιεξουσιαστικές δυνάμεις και μάλιστα δηλωμένα;

Στο Εurogroup είμαστε 1 πρός 18.
Μα και στην αντίληψη της κυβέρνησης για τη Δημοκρατία και τις ελευθερίες πάλι 1 πρός 18 είμαστε.
Για την απομόνωσή μας στο Εurogroup η κυβέρνηση λέει πως την παραπλάνησαν. Μια ματιά στην απόφαση του Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου για την παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» άλλα δείχνει.
Παραθέτω: «Μόνον η έγκριση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του παραταθέντος προγράμματος από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά του την οποιαδήποτε εκταμίευση της εναπομείνασας δόσης από το τρέχον πρόγραμμα του ΕΤΧΣ και την μεταφορά των κερδών του 2014 από το πρόγραμμα SMP. Αμφότερες υπόκεινται στην έγκριση του Εurogroup» .
«Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από την ακύρωση μέτρων και από μονομερείς αλλαγές των πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Αλλά αν υποθέσουμε ότι η κατά τον κ. Τσακαλώτο απειρία της κυβέρνησης την οδήγησε σε άλλη ανάγνωση του κειμένου -γιατί μόνο ένα τέτοιο επιχείρημα στέκει- ποιος την παραπλανά στο σεβασμό δημοκρατικών αρχών και ατομικών ελευθεριών;
Οι κακοί αντιεξουσιαστές ;

Κι ετσι να ‘ναι -αν αναγνωρίζεται, δηλαδή, τεράστια ισχύ στους όποιους αντιεξουσιαστές -αυτό δεν αλλάζει το σκόρ του 18 πρός 1 και σ’ αυτόν τον τομέα.
Και μπορεί οι Ευρωπαίοι, εκτός Βρετανίας, να μη θέτουν ζήτημα Δημοκρατίας -ακόμη τουλάχιστον- το θέτουν όμως από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Ο Ξηρός δεν θα πρέπει να κάνει βήμα έξω από τη φυλακή πριν εκτίσει την ποινή του», απάντησε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς, όταν του ζήτησαν από τους βρετανικούς Financial Times να σχολιάσει την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού .
Ανεβαίνει το σκορ και η απομόνωση .

Κατακλείς: Τα εξωτικά πουλιά ζουν στον Αμαζόνιο κι όχι στο κέντρο της Ευρώπης αλλά ακόμη και στον Αμαζόνιο καταγράφονται τρομερές απώλειες, ολόκληρα είδη εξαφανίζονται…

Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο
  1. Ο/Η kalis λέει:

    Κάποιος να με βοηθήσει για όνομα του Θεού!
    τι σημαίνει το κείμενο; ποιά είναι τα πουλιά που ζούν στον Αμαζόνιο; Ποιοι τα εξαφανίζουν;
    Εγω πιστεύω ότι το μήνυμα είναι απλο: ότι εδώ στο Ελλαδιστάν έχουμε κουρείς που μαθαίνουν να κουρεύουν στα κασιδιάρικα κεφάλια μας (προσοχή όχι στου κασιδιάρη)


Αφήστε το σχόλιο σας

*