Λαβρόφ: Δεν θα σταματήσουμε τους βομβαρδισμούς στη Συρία

 

«Η Ρωσία δεν θα σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές της στη Συρία μέχρι να ηττηθούν οι ένοπλες ομάδες που βρίσκονται εκεί, όπως η πτέρυγα της Αλ Κάιντα» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς της στη Συρία εν όψει των ειρηνευτικών συνομιλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γενεύη.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι «οι ρωσικές επιδρομές δεν θα σταματήσουν μέχρι να νικήσουμε πραγματικά τις τρομοκρατικές οργανώσεις και εν πάση περιπτώσει, δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να σταματήσουμε τις αεροπορικές επιδρομές».

Είπε επίσης ότι θα ήταν δύσκολο να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός, εκτός αν ασφαλιστούν τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία ώστε να σταματήσει το λαθρεμπόριο και η διακίνηση των τζιχαντιστών.

«Όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός, έχουμε ρεαλιστικές ιδέες και μιλήσαμε με τους Αμερικανούς οι οποίοι ηγούνται του συνασπισμού για τη Συρία. Ανυπομονούμε να συζητήσουμε αυτές μας τις ιδέες κατά τη συνεδρίαση που θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Λαβρόφ, αναφερόμενος στην Διεθνή Ομάδα Υποστήριξης της Συρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο στις 11 Φεβρουαρίου.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code