ΛΑΕ: Χρονικό προαναγγελθέντος φόνου το ΦΠΑ στα νησιά

0
5

 

«Χρονικό ενός προαναγγελθέντος φόνου» για τη νησιωτική Ελλάδα χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Όπως επισημαίνει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), πλέον τα ελληνικά νησιά αποτελούν τη μόνη νησιωτική περιοχή της Ευρώπης όπου δεν θα ισχύει μειωμένος ΦΠΑ.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η αύξηση του ΦΠΑ «θα επιβαρύνει το κόστος ζωής των λαϊκών στρωμάτων και θα έχει αλυσιδωτά αποτελέσματα στις τοπικές οικονομίες που ήδη πληρώνουν ακριβά την ύφεση και τα λουκέτα, την ώρα που έχουν να αντιμετωπίσουν τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια».

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδιώκει να πιάσει τους στόχους του μνημονίου μέσα από την «καταιγίδα φόρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων», αφήνοντας «το μεγάλο κεφάλαιο να φοροδιαφεύγει και να διοχετεύει πλούτο σε φορολογικούς παραδείσους και off-shore εταιρείες».

«Πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων γίνεται σαφές ότι ήταν κενές περιεχομένου οι προεκλογικές εξαγγελίες για “παράλληλο πρόγραμμα” και “ισοδύναμα”, μια που το μόνο “προεκλογικό πρόγραμμα” που θα εφαρμοστεί θα είναι το ίδιο το μνημόνιο», συνεχίζει η Λαϊκή Ενότητα.

Επιπλέον, αναφερόμενη στις ανακοινώσεις των Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού για τον ΦΠΑ, διερωτάται: «τώρα πλάκα μας κάνετε; Διότι όταν ψήφιζαν όλοι μαζί το συγκεκριμένο μέτρο, το να έρχονται εκ των υστέρων και να κάνουν κριτική, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here