ΛΑΕ: Μεθοδεύεται η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης

0
7

 

Για μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση, σε συνεργασία με τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, προκειμένου να διαλυθεί ολοκληρωτικά η κοινωνική ασφάλιση με πρώτο στόχο το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα.

Όπως αναφέρει, το ΜΤΠΥ το οποίο λειτουργεί από το 1867, ιδρύθηκε από τους ίδιους τους εργαζομένους και στηρίζεται στις εισφορές τους και σήμερα οδηγείται σε κατάρρευση με διαχρονική ευθύνη των όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η Λαϊκή Ενότητα προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν και τα επόμενα ταμεία, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται για την υλοποίηση της πρότασης «σοφών» που, σύμφωνα με τη ΛΑΕ, θα εκμηδενίσει τις συντάξεις και θα καταργήσει ουσιαστικά τα προνοιακά επιδόματα.

«Στόχος τους είναι η πλήρης ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών» αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα και κάνει λόγο για τρομακτικές συνέπειες για τους συνταξιούχους, για την ελληνική οικογένεια και συνολικά για την ελληνική κοινωνία.

«Να μην έχουν αυταπάτες η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα και οι σύμμαχοι της, ότι ο ελληνικός λαός θα συναινέσει στην καταστροφή του. Η αντίσταση θα είναι μεγάλη. Η αντίσταση και οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων και όλης της ελληνικής κοινωνίας θα οδηγήσουν σε ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και σε μια νέα πορεία για το λαό και τον τόπο. Όλοι στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων έξω από το υπ. Εργασίας την Τετάρτη και ώρα 13.00», καταλήγει η Λαϊκή Ενότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here