Λαφαζάνης: Ξενόδουλο μνημονιακό σκηνικό πνίγει τη χώρα στην παρακμή

0
6

 

Η ΛΑΕ υποστηρίζει τη συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου όλων των ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων για τη διέξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση του τόπου, τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης από το Μεσολόγγι.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, υποστήριξε πως «ένα απολύτως ξενόδουλο μνημονιακό σκηνικό, που μόνο σε αποικία θα μπορούσε να επικρατεί, πνίγει τη χώρα στην παρακμή, το ξεπούλημα, το ψέμα, την ηθική σήψη, τη διάλυση και την κοινωνική λεηλασία».

Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ, τόνισε πως «χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στον τόπο, με μια μεγάλη εργατική λαϊκή εξέγερση, οι οποίες θα πρέπει να έχουν στην προμετωπίδα τους τρεις μεγάλες αλληλένδετες προγραμματικές προτεραιότητες: την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη για τη συγκρότηση εθνικού νομίσματος και τη σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους και μια ευρεία »σεισάχθεια» στο ιδιωτικό χρέος και τέλος την άμεση εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, μαζί με την πλήρη διερεύνηση του μέγα – σκανδάλου των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ειδικά της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης«.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, όνειδος για τη χώρα «να συγχαίρει ο Λευκός Οίκος, χωρίς καμιά εγχώρια διαμαρτυρία, τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ξεφορτώθηκε τους »ακραίους από την κυβέρνηση του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας να δηλώνει ότι ζηλεύει τον πρωθυπουργό για το ξεδιάντροπο πραξικόπημα των 7.500 σελίδων σκληρών μέτρων, χωρίς να ανοίξει μύτη, και την ίδια ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατοικοεδρεύει στη Λέσχη Bilderberg, προκειμένου να τύχει υποστήριξης από τα παγκόσμια αντιδραστικά κέντρα για την αναρρίχηση στην πρωθυπουργία«.

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε σχετικά πως «δεν θα ζηλεύει για πολύ ο κ. Βαλς τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε οι Αμερικανοί θα επιχαίρουν για πολύ για τους »ακραίους» που διώχτηκαν από την κυβέρνηση», καθώς «γρήγορα ο ελληνικός λαός θα ξεφορτωθεί και τον Τσίπρα και τους άλλους μνημονιακούς και θα επιβάλλει μια νέα αντιμνημονιακή πορεία στη χώρα«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here