Λαφαζάνης: Άριστος σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης ο Σόιμπλε

1
5

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με συνέντευξή του στο real. gr, κατηγορώντας την μεταξύ άλλων για συμμαχία με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο Σόιμπλε έχει επιβεβαιωθεί ως άριστος σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης, υμνητής της μνημονιακής στροφής της και ως καλός «στρατολόγος» της στη γερμανική Βουλή για τη συλλογή ψήφων Γερμανών βουλευτών στο τρίτο μνημόνιο» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση «απεδείχθη ότι έχει πολύ χαλαρά αντανακλαστικά απέναντι στις σκληρές συνταγές Σόιμπλε, οι οποίες, σχεδόν, στο σύνολο τους ενσωματώθηκαν στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο η Αθήνα έκανε δεκτό».

Παράλληλα ξεκαθάρισε τη στάση που θα κρατήσει η Αριστερή Πλατφόρμα το επόμενο διάστημα λέγοντας ότι «θα παραμείνουμε, σε κάθε περίπτωση, συνεπείς σε αυτό το «ΟΧΙ» και δεν πρόκειται κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα ή προκάλυμμα να δώσουμε το «πράσινο φως» στον οποιονδήποτε να εφαρμόσει αυτό το τρίτο μνημόνιο και να διαιωνίσει τις καταστροφικές για τη χώρα και το λαό μνημονιακές πολιτικές της ανηλεούς λιτότητας και της ταπεινωτικής υποτέλειας».

Επιμένει δε στην άποψη ότι η καταφυγή στο εθνικό νόμισμα, η διακοπή αποπληρωμής και η διαγραφή χρέους θα επιτρέψουν την ανάκτηση της ρευστότητας στην οικονομία και την κατάργηση του Μνημονίου.

Όσον αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης κάνει λόγο για «μπλόφες», τρικ, τεχνάσματα και μεθοδεύσεις ενώ για τυχόν προσφυγή σε πρόωρες εκλογές σχολίαζει ότι «υποδηλώνουν αντιδημοκρατική νοοτροπία και δεν μπορούν να ξεγελάσουν το λαό ούτε να διασώσουν καμία κυβέρνηση που εφαρμόζει σκληρές μνημονιακές πολιτικές».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτός που για πέντε χρόνια και επτά μήνες μας έλουζε με τρυκ, τεχνάσματα, μεθοδεύσεις και ψέματα, έχει το θράσος να ισχυρίζεται πως τη ρευστότητα που διέκοψε ο ίδιος θα την αποκαταστήσει όταν φύγουμε από την Ευρωζώνη, όταν γυρίσουμε στη δραχμή , όταν δεν αναγνωρίσουμε το χρέος της χώρας προς τους δανειστές. Όταν δηλαδή απομείνουμε μόνοι, όταν θα αποδειχθούμε μπατίρηδες και αφερέγγυοι στις συμφωνίες μας, όταν δεν θα μπορούμε να εισάγουμε τίποτε από το εξωτερικό, όταν δεν θα έχουμε χρήματα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, όταν θα κλείσουν οι τράπεζες, όταν ο ένας θα αρπάζει τα αγαθά του άλλου για να επιβιώσει,όταν η χώρα θα κινείται μόνη ανάμεσα σε εχθρούς που την απειλούν από παντού. Αρκετό κακό έχει κάνει μέσα σε έξι μήνες σε όλους τους Έλληνες. Ας καταλάβει πως η χώρα δεν έχει ανάγκη από τέτοιους ανερμάτιστους πολιτικούς που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, που δεν έχουν την ικανότητα να ξεφύγουν από το ιδεολόγημά τους την ώρα που αυτό αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here