Λαφαζάνης: Έχουμε δικτατορία του ευρώ, να πάμε στη δραχμή

0
11
ÁÈÇÍÁ-Ïìéëßá ôïõ Ð.ËáöáæÜíç óå óõãêÝíôñùóç ôçò ÁñéóôåñÞò Ðëáôöüñìáò óôï ÐáíåëëÞíéï .(Eurokinissi-ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Αγεφύρωτες μοιάζουν πλέον οι διαφορές με τον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας είπε ότι το πολίτευμα δεν είναι η δημοκρατία, αλλά η δικτατορία του ευρώ!

«Τα κλιμάκια ζητάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Λαφαζάνης.

Μερικά από τα βασικά σημεία της τοποθέτησης Λαφαζάνη: 

  • Πρέπει από τα πρακτικά να αφαιρεθούν πράγματα, ότι δηλαδή το μυστικό plan b σημαίνει πραξικόπημα και ότι αν ίσχυαν αυτά που λέει κάποιος σύντροφός μας θα ήταν η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο

  • Αυτό το κόμμα όλοι το έχουμε πονέσει και το κόμμα αυτό και το προηγούμενο απ’ αυτό, δηλ. τον ΣΥΝ -και τα έχω πονέσει πολύ, παρά το ότι ήμουνα διαφωνών.

  • Θα οδηγηθούμε σε εξευτελισμό αν θεσμοθετήσουμε τη μνημονιακή πολιτική και αν συνομολογήσουμε ένα τρίτο μνημόνιο. Έχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό, δεν υπάρχει δημοκρατία.

  • Στην πραγματικότητα αν θέλουμε να ορίσουμε το πολίτευμα μας έχουμε δικτατορία του ευρώ. Επικρατεί ο ευρωμονόδρομος, δεν έχουν σημασία τα δημοψηφίσματα και το ερώτημα είναι «θα το ανεχτούμε»;

  • Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία από το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Βεβαίως η εναλλακτική λύση δεν είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία.

  • Υπάρχουν 35 δισ. ευρώ σε χαρτονομίσματα και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τη μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα. Και ποιος ξέρει πόσα αλλά υπάρχουν σε στρώματα και θυρίδες.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here