Λαφαζάνης: Εκλογές με απλή αναλογική, το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου – Θεοδωράκης: Εφικτές οι εκλογές στις 27

 

  Το νωρίτερο που πρέπει να γίνουν οι εκλογές είναι στις 27 Σεπτεμβρίου, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης στο περιθώριο της συνάντησης του με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρξει ένα αναλογικότερος εκλογικός νόμος.

Όπως τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, πρέπει να εξαντληθούν τα συνταγματικά περιθώρια για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις επιπτώσεις του μνημονίου.

«Με το Ποτάμι οι πολιτικές μας διαφορές είναι αγεφύρωτες, δεν υπάρχει περίπτωση σύγκλισης», εκτίμησε ενώ, όπως είπε, η Βουλή είναι ανοιχτή και δίνεται η ευκαιρία να ψηφιστεί η αφαίρεση του μπόνους των 50 εδρών, το οποίο χαρακτήρισε «απαράδεκτο δώρο» που δίνεται στο πρώτο κόμμα.

«Να πάμε στις εκλογές που έρχονται με απλή αναλογική. Για να εκφραστεί ελεύθερα και έντιμα η βούληση του λαού», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης και εκτίμησε ότι η πρότασή του είναι εφικτή και ρεαλιστική.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα μετέχει σε μία Βουλή που συνεχίζει να λειτουργεί.
Αναφερόμενος στο αίτημά του για συνάντηση με Αλ. Τσίπρα, τόνισε ότι δεν έγινε δεκτό, ενώ έκρινε ότι έπρεπε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.
Όπως ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης, μετά από αυτήν την άρνηση, κατέθεσε δημόσια την πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Στ. Θεοδωράκης: Μπορούμε να έχουμε εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την εκτίμηση ότι η 27η Σεπτεμβρίου είναι η πλέον εφικτή ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, τόνισε: «Δυστοκία η 20η Σεπτεμβρίου, αλλά η 27η είναι η κατάλληλη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών» διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, καθιστώντας σαφές ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν εντός του Σεπτεμβρίου.
«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, γιατί τα προβλήματα “τρέχουν”» έσπευσε να σημειώσει.

Όσον αφορά στη συνάντηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπογράμμισε την ανάγκη να τηρηθεί απολύτως το Σύνταγμα σχετικά με την εκλογική διαδικασία.
«Να ολοκληρωθούν οι διερευνητικές εντολές, να συγκληθεί η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών και να πάμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν έχουμε πολλά κοινά, αλλά υπήρξε ένα σημείο επαφής σχετικά με τον εκλογικό νόμο» διαμήνυσε παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης.
Όπως εξήγησε, έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για τον εκλογικό νόμο, αλλά χρειάζεται η συμβολή και του πρώτου κόμματος.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code