Λαφαζάνης για Φλωράκη: Ζυγώνει η ώρα της σοσιαλιστικής Ελλάδας…

Μήνυμα ότι δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα η ανεξάρτητη και σοσιαλιστική Ελλάδα, στέλνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αΦορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη.

Από τα αγαπημένα παιδιά του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ, έγραψε κείμενο στην «Εφημερίδα των Συντακτών», υπογραμμίζοντας τη λεβεντιά και τη ντομπροσύνη του, και υποστηρίζοντας ότι ίσως να μη χρειαστεί να περιμένει για πολύ για να δει την Ελλάδα που οραματίστκε…

Διαβάστε:

«Ο Χαρίλαος Φλωράκης δεν ήταν ένας από τους πολλούς κομμουνιστές ηγέτες της χώρας μας. Ξεχώριζε. Ήταν αυτός που κράτησε όρθιο και μεγάλο το ΚΚΕ στη μεταπολίτευση. Υπήρξε, όμως, ξεχωριστός κομμουνιστής, γιατί ταυτόχρονα ήταν βαθύτατα λαϊκός άνθρωπος και ακατάβλητος πατριώτης.

Ο Χαρίλαος είχε πάνω του κάτι το μοναδικό. Κουβαλούσε κάτι από μια πανάρχαια ελληνική κληρονομιά και ειδικότερα την κληρονομιά των μεγάλων πολέμαρχων και καπεταναίων του ’21, που βρήκαν τη δημιουργική συνέχεια τους στην Εθνική Αντίσταση. Κουβαλούσε κάτι από το ένστικτο τους, την απλότητα και το λαϊκό παροιμιώδη αφτιασίδωτο λόγο τους, τη λεβεντιά και τη ντομπροσύνη τους, τα βαθιά φυσικά ηγετικά τους χαρίσματα.

Χαρίλαε, ψηλά στο λόφο του Αη Λια, στο Παλιοζογλώπι, που αναπαύεσαι, έχεις διαλέξει καλή θέα για να αγναντεύεις και να περιμένεις να δεις τη λεύτερη, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική Ελλάδα που οραματίστηκες μέσα από τα βάθη της καρδιάς σου. Ίσως να μην περιμένεις για πολύ»!

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια
  1. Ο/Η kalis λέει:

    Είπε ο φιλόσοφος Γιανναράς για τις κόκκινες γραμμές:
    «Θυμάμαι στα τέλη του 50 η αριστερά είχε και τοτε κόκκινες γραμμές, όταν οι Έλληνες «πεινούσαν». Τοτε οι κόκκινες γραμμές δεν ήταν κατοχύρωση ελάχιστου μισθού και 13ης και 14ης σύνταξης… Τοτε οι κόκκινες γραμμές ήταν «15% για την παιδεία»…

  2. Είπε και άλλα ο κ. Γιανναράς, αγαπητέ σχολιογράφε. Είπε και για την αξία και τα προσόντα του Τσίπρα και των συνεργατών του. Είπε επαίνους, που εσύ τους θάβεις.Με γεια σου,με χαρά σου.


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code