Λαφαζάνης: Κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα

0
8

 

Ως πείραμα πίεσης απέναντι στους δανειστές περιέγραψε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Mιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1, ο κ. Λαφαζάνης είπε: «Αν εφαρμόζαμε μια συμφωνία σαν και αυτή που μας προτείνουν οι πιστωτές θα ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Θα είχαμε μικρότερες δαπάνες και μεγαλύτερους φόρους».

«Είναι το καλύτερο δυνατόν που έχουμε να κάνουμε. Κάνουμε μια προσπάθεια. Με το αν δεν γίνεται πολιτική. Αυτή την στιγμή βρεθήκαμε σε ένα σκληρό δίλημμα ή να υπογράψουμε αυτό που μας λένε οι πιστωτές ή να κάνουμε δημοψήφισμα» τόνισε και πρόσθεσε «Κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα» προκαλώντας έκπληξη!

Αλλά στο ερώτημα αν το δημοψήφισμα δεν έχει παλλαϊκή στήριξη, ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει.

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό να πάμε να προσυπογράψουμε μια συμφωνία που ξέρουμε ότι θα ήταν θανατική καταδίκη για τον τόπο. Τι να την κάναμε αυτή την συμφωνία; Ως εδώ φτάσαμε γιατί οι συνταγές που εφαρμόζονταν ήταν λάθος. Αν εφαρμόζαμε μια συμφωνία σαν και αυτή που μας προτείνουν οι πιστωτές θα ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Θα είχαμε μικρότερες δαπάνες και μεγαλύτερους φόρους», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε ακόμα την αντιπολίτευση ότι στηρίζει τους πιστωτές.

«Μας λένε ότι επειδή είμαστε στο ευρώ πρέπει να αποδεχθούμε όλα τα μέτρα που μας προτείνουν. Ταυτίζουν το ευρώ με μια απαράδεκτη συμφωνία», είπε.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν βγει το «ναι» είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα βγει το «ναι» και ότι πιστεύει ότι ο λαός θα στηρίξει το «όχι».

«Το «ναι» δεν θα βγει από την κάλπη και δεν θα υποχρεωθεί η χώρα να προχωρήσει σε μια συμφωνία που δεν θα είναι λαιμητόμος», είπε, κλείνοντας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here