Λαφαζάνης: Ο λαός έχει απέναντί του το «μαύρο μέτωπο» Γιούνκερ -Σουλτς-Σόιμπλε

Επίθεση εναντίον των πιστωτών και των σχεδίων τους για επαναφορά των μνημονίων στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με άρθρο του στο περιοδικό «Επίκαιρα».

Ο κ. Λαφαζάνης καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν μαζικά «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής καθώς όπως είπε, θα ορθώσουν «ένα αδιαπέραστο τείχος απέναντι στα εγχώρια, ευρωπαϊκά και ατλαντικά κέντρα του κατεστημένου, που συνταυτίζουν το Ευρώ με τις πιο εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας».

Κατήγγειλε, επίσης, ότι  ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με πρωτοφανή επιχείρηση προπαγάνδας, ενώ αναφέρθηκε και στο «μαύρο μέτωπο»που έχουν σχηματίσει, όπως είπε,  ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο Μάρτιν Σουλτς και ο Βόλφανγκ Σόιμπλε προκειμένου να μεταπείσουν τους έλληνες ψηφοφόρους.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία του άρθρου του κ. Λαφαζάνη:

Το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου μπορεί και πρέπει να ενώσει όλον τον ελληνικό λαό ενάντια στους πιστωτές, ενάντια σε κάθε είδους σχέδιο για επαναφορά Μνημονίων, σε ένα μεγάλο μέτωπο που θα απαιτήσει την εκ βάθρων ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας. Η πανκινητοποίηση του ελληνικού λαού κι ένα συντριπτικό ποσοστό υπέρ του «όχι» είναι απαραίτητα προκειμένου απέναντι στα εγχώρια, ευρωπαϊκά και ατλαντικά κέντρα του κατεστημένου, να ορθωθεί ένα τείχος αδιαπέραστο από ένα λαό αποφασισμένο να πάρει την ζωή του στα χέρια του και να νικήσει.

Οι πέντε μήνες διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν, αποκάλυψαν πλήρως και στους πιο δύσπιστους τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα εκείνων των δυνάμεων που κυριαρχούν σήμερα στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Η εκβιαστική συμπεριφορά τους και τα τελεσίγραφα έφεραν στην επιφάνεια τον κυνισμό και την αποφασιστικότητά τους να μετέλθουν κάθε μέσου, προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα του χρηματιστικού κεφαλαίου και το σκληρό νεοφιλελεύθερο μονόδρομο της Γερμανικής Ευρώπης. Χαρακτηριστικό τους κατόρθωμα τα κοινά ψέματα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιουνκέρ, όταν κατάλαβε την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσαν στον ελληνικό λαό οι προτάσεις του για συμφωνία.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει απέναντί του μόνο το «μαύρο μέτωπο» του Γιουνκέρ, του Σουλτς, του Σόιμπλε, κ.λπ. Στην ίδια πλευρά στέκονται και τα φιλομνημονιακά κόμματα: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και «Ποτάμι». Οι εκπρόσωποί τους προκειμένου να κρύψουν την πλήρη ταύτισή τους με τις προτάσεις των πιστωτών, που σημαίνει ότι η στάση τους στο δημοψήφισμα της Κυριακής είναι «ναι» σε αυτές τις προτάσεις, αλλάζουν το ερώτημα. Προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία ότι το επίδικο του δημοψηφίσματος δεν είναι οι προτάσεις του Γιουνκέρ για κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση της φορολογίας, υπαγωγή του ΦΠΑ της εστίασης στο 23% κι άλλα πολλά, εξίσου απεχθή και βαρύτατα, αλλά η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Έτσι, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και «Ποτάμι» προκειμένου να «χρυσώσουν» τη στήριξή τους στις ανάλγητες και καταστροφικές προτάσεις των θεσμών, συνταυτίζουν στην ουσία το ευρώ με τις πιο εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας και κατεδάφισης. Ενδιαφέρον!

Αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή επιχείρηση προπαγάνδας ο λαός πρέπει να κινητοποιηθεί, να πάρει την υπόθεση του «όχι» στα χέρια του! Όπως συνέβη στην Ισλανδία το 2010 και το 2012, όπως συνέβη στην Κύπρο το 2004, έτσι και στην Ελλάδα το 2015, ο ενωμένος λαός, με αφορμή το δημοψήφισμα, μπορεί να δείξει ότι αψηφά τις πιέσεις και οι κάλπες να αποτελέσουν το εφαλτήριο ενός νέου ριζοσπαστισμού και μιας νέας προοδευτικής πορείας, αξιοπρέπειας, χωρίς μνημόνια, λιτότητα και νεοαποικιακές κηδεμονίες της πατρίδας μας.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code