Λαφαζάνης: Οι περικοπές συντάξεων θα φέρουν κοινωνική θύελλα

0
3

 

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στις επικείμενες περικοπές των συντάξεων.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «μαζικό κοινωνικό έγκλημα που θα ισοδυναμεί με το τράβηγμα του σωλήνα αναπνοής της ελληνικής κοινωνίας».

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση να περικόψει περαιτέρω ούτε ένα ευρώ από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις», τονίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, προσθέτοντας ότι ακόμη και αυτές οι «συντάξεις φτώχειας και πείνας που έχουν απομείνει» αποτελούν «το τελευταίο καταφύγιο επιβίωσης για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και τα λαϊκά νοικοκυριά».

Σημειώνει μάλιστα πως «αν η κυβέρνηση επιχειρήσει με νέες περικοπές συντάξεων να προκαλέσει στη χώρα, για πρώτη φορά, ένα είδος κοινωνικής ‘γενοκτονίας’ σε ειρηνική περίοδο, τότε πιθανότατα θα τεθεί αντιμέτωπη όχι απλά με τη λαϊκή οργή αλλά με μια πραγματική κοινωνική θύελλα και κοινωνική εξέγερση, που θα είναι και η αρχή του γρήγορου τέλους για την ίδια και τα μνημόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here