Λαφαζάνης: Όσο παραμένει η Ελλάδα στο ευρώ θα ζει με το μνημόνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

0
11

 

Όσο η Ελλάδα παραμένει μέσα στην Ευρωζώνη, με τους πιστωτές να έχουν το πάνω χέρι, θα ζει με «μνημονιακή μπότα» και θα είναι «γερμανικό προτεκτοράτο», επεσήμανε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ερωτηθείς αν η Λαϊκή Ενότητα «έριξε» την κυβέρνηση, απάντησε ότι «η κυβέρνηση παραιτήθηκε». «Δεν τόλμησε να πάει στη Βουλή για να ζητήσει εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

Όπως διευκρίνισε πάντως, «ψήφο εμπιστοσύνης σε μνημονιακές πολιτικές δεν δίνουμε, ούτε μνημόνια ψηφίζουμε», ενώ έκανε λόγο για μία «νέα αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία» που εγγυάται η Λαϊκή Ενότητα.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, εκτίμησε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει έξω, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου για να μην οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο».

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Βεβαίως θα συνεργαστούμε και θα συμπορευθούμε στις εκλογές με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτό είναι σίγουρο». «Η μορφή που θα πάρει αυτή η συμπόρευση θα ανακοινωθεί σύντομα. Δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να πω κάτι πιο συγκεκριμένο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «ως πρόεδρος της Βουλής κινήθηκε με θεσμικό τρόπο» και συνέχισε:

«Όλες οι κινήσεις της ήταν με βάση τον Κανονισμό και το Σύνταγμα. Αλλά φαίνεται ότι κάποιους τους ενοχλεί το Σύνταγμα. Τους ενοχλεί και ο Κανονισμός της Βουλής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here