Λαφαζάνης στο Reuters: «Όχι» σε τρίτο μνημόνιο

0
8
HǍmС񜤯󧭰ᱡ롢ޠ󴯠հﵱ㥟ᱡ㹣骞򠁭ᳵ㪱�, Х񩢜뫯�򠪡項흱㥩Ჯ/ Ϡͅϓ Րϕуϓ Ё́ÉٔǓ ˁցƁ͇Ӡ.(Eurokinissi-ʁԙ̅чӠʙӔS)

«Όχι» σε ένα 3ο μνημόνιο, δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης στο Reuters, ξεκαθαρίζοντας ότι επιθυμεί μια βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι δεν συμφωνεί με ένα νέο πρόγραμμα αυστηρών μέτρων λιτότητας που δεν θα αφήνει περιθώρια για ανάπτυξη.

«Δεν θέλουμε να προσθέσουμε και ένα 3ο μνημόνιο με τη λογική της αυστηρής λιτότητας, το οποίο δεν θα δίνει καμία προοπτική στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ενεργειακό συνέδριο ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «το «Όχι» του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό «Ναι» σε καινούργια μνημονιακά κρεματόρια».

Παραδέχτηκε, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και όλες οι επιλογές είναι δύσκολες, σημείωσε  ωστόσο πως « η πιο εξοντωτική, ταπεινωτική και ανυπόφορη είναι μια συμφωνία παράδοσης, λεηλασίας και υποταγής της χώρας και του λαού. Αυτήν την επιλογή δεν θα την κάνουμε ποτέ, όχι μόνο γιατί θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο πόνο στους Έλληνες πολίτες, αλλά και γιατί είναι μια επιλογή χωρίς αύριο και προοπτική».

Επανέλαβε, ότι η Ελλάδα  δεν βρίσκεται σε ομηρεία, ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο καθώς  διαθέτει πολλές επιλογές, ενώ χαρακτήρισε ως βαρύτατη εγκληματική πράξη την καθήλωση του ΕLA που οδήγησε σε αναγκαστικό κλείσιμο τις τράπεζες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here