Λαφαζάνης: Βλέπω συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

0
6
ӵ휭� �б񯵠�ħ쯪񡴟Რб謁𧠐ᵫ�� �尩ꥶ᫞ �ˡ�ŭ� С�龴砋ᶡ札笠𱯪婬ݭﵠ�𡱡뜢婠��砤饱嵭紩Ꞡ孴﫞 㩡 ����񭧳粠᰼ �𡱯�� ĥ�ᠲ4 ӥ𴥬ⱟﵠ2015. (EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στην επόμενη Βουλή έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του στον Realfm 97,8.

«Η ουσία είναι ότι τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, της νέας μνημονιακής συναίνεσης, θα συγκυβερνήσουν,  δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή σε ποιες παραλλαγές, στην επόμενη Βουλή. Βλέπω περισσότερο πιθανό την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας. Στη βάση της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.

«Ανάπτυξη με μνημόνιο δεν υπάρχει. Απεδείχθη αυτό πέντε χρόνια τώρα, θα αποδειχθεί και τα επόμενα 3 χρόνια» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης,  επισημαίνοντας πως είναι μεγάλο λάθος και συνοδεύεται από μία απίστευτη και αφόρητη τρομοκρατία η διατύπωση ότι τυχόν έξοδος από την Ευρωζώνη θα φέρει επίσης μνημόνιο.

«Όχι, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που δεν θα είναι μία επιστροφή, θα είναι μία συγκρότηση νέου νομίσματος δεν σημαίνει καθόλου μνημόνιο. Το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο. Είναι μία προϋπόθεση. Είναι ένα μέσον για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα. Το εθνικό νόμισμα θα δώσει τη δυνατότητα, πρώτα απ’ όλα, να δώσει ρευστότητα στην οικονομία. Όλες οι οικονομίες του κόσμου στηρίζονται στο εθνικό τους νόμισμα για να παρέχουν ρευστότητα και να τονώνουν την εθνική τους δραστηριότητα. Η Ελλάδα αυτή τη δυνατότητα δεν την έχει»,  σημείωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μία επιστροφή σε εθνικό νόμισμα να επιφέρει  συνεχείς υποτιμήσεις του νομίσματος, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας απάντησε αρνητικά.

«Μπορεί, βεβαίως μαζί με το εθνικό νόμισμα να πάμε σε μια περιορισμένη υποτίμηση, όπως φαντάζομαι», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε, «αυτή η υποτίμηση δεν είναι καθόλου κακό. Το αντίθετο. Θα τονώσει την ελληνική οικονομία και θα δώσει ώθηση σε αναπτυξιακές κατευθύνσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here