Λαγκάρντ: Ο Τσίπρας να πάρει την ιδιοκτησία του μνημονίου, αλλιώς…

0
6
IMF Managing Director Christine Lagarde delivers remarks at a Banque de France panel on financial stability review during the semi-annual meetings of the IMF and the World Bank in Washington, April 21, 2012. REUTERS/Jonathan Ernst (UNITED STATES - Tags: POLITICS BUSINESS)

 

 

Την ώρα που ο πρωθυπουργός δήλωνε «Στο κόκκινο» ότι αρνείται την ιδιοκτησία του νέου μνημονίου, επισημαίνοντας ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις την είχαν αποδεχθεί, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ το έθετε ως προαπαιτούμενο για να συνεχίσει να συμμετέχει το Ταμείο.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάρει την ιδιοκτησία του προγράμματός του για να πείσει το ΔΝΤ να συνεχίσει να εμπλέκεται», τόνισε χαρακτηριστικά, απαντώντας μέσω διαδικτύου σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Το κρίσιμο είναι τι θα κάνουν οι Έλληνες γύρω από αυτό. Το ΔΝΤ θα κοιτάζει τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση όχι το τι λέει», πρόσθεσε.

Το θέμα της ιδιοκτησίας που θέτει η κ. Λαγκάρντ ως προαπαιτούμενο είναι εξόχως σημαντικό με δεδομένη την απόλυτη άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να το δεχθεί, αλλά και την ξεκάθαρη θέση της Γερμανίας ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν θα υπάρξει το νέο δάνειο των περίπου 85 δισ ευρώ έως τις 30 Ιουνίου του 2018.

«Πρέπει η κυβέρνηση να επιδείξει ιδιοκτησία, αποφασιστικότητα για τα μέτρα που θα ανατρέψουν την κατάσταση στην οικονομία», είπε η κ. Λαγκάρντ, ενώ επέμεινε στη θέση της ότι η Eλλάδα χρειάζεται  σημαντική αναδιάρθρωση στο χρέος της.

Οι τέσσερις άξονες για την επίλυση της κρίσης, κατά τη γνώμη της, συνίστανται στη δημοσιονομική προσαρμογή, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στην επαρκή χρηματοδότηση και στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here