Λαγκάρντ: Η αστάθεια των αγορών θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία

0
6
IMF Managing Director Christine Lagarde delivers remarks at a Banque de France panel on financial stability review during the semi-annual meetings of the IMF and the World Bank in Washington, April 21, 2012. REUTERS/Jonathan Ernst (UNITED STATES - Tags: POLITICS BUSINESS)

Η πρόσφατη αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών θα επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια οικονομία, το επόμενο διάστημα, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Ινδονησίας.

Όπως τόνισε  η κ. Λαγκάρντ, η παγκόσμια οικονομία απειλείται από δύο δυνάμεις: την ασθενέστερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη στις προηγμένες οικονομίες και την περαιτέρω επιβράδυνση στις αναδυόμενες οικονομίες, ιδίως στη Λατινική Αμερική.

«Η Ασία αναμένεται να εξακολουθεί να οδηγεί την παγκόσμια ανάπτυξη», δήλωσε η Λαγκάρντ και πρόσθεσε, ότι ακόμα και στην Ασία, ο ρυθμός φαίνεται να υποχωρεί λίγο, ενώ δεν αποκλείεται να επιβραδύνει περαιτέρω, δεδομένης της πρόσφατης παγκόσμιας αποστροφής του κινδύνου και της μεταβλητότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Κάλεσε τις αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ινδονησία, η οποία είναι μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας, να είναι προσεκτικές στους χειρισμούς τους για τις πιθανές επιπτώσεις από την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας και τη σύσφιξη των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών συνθηκών, τονίζοντας ωστόσο ότι η χώρα μπορεί να ωφεληθεί από την περαιτέρω ελευθέρωση του εμπορίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here