Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έχει ακόμη δουλειά

0
5
IMF Managing Director Christine Lagarde delivers remarks at a Banque de France panel on financial stability review during the semi-annual meetings of the IMF and the World Bank in Washington, April 21, 2012. REUTERS/Jonathan Ernst (UNITED STATES - Tags: POLITICS BUSINESS)

 

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου των G7, στην Ιαπωνία, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως «Η Ελλάδα έχει δουλειά να κάνει ακόμη» και προσέθεσε: «Θέλω η Ελλάδα να λάβει την αναγκαία χρηματοδότηση, αλλά πρέπει να εργαστεί γι’ αυτό» πρόσθεσε σχετικά.

Όσον αφορά στην παγκόσμια οικονομία, η κ. Λαγκάρντ «ξόρκισε» τις συγκρίσεις με το 2008, αποσαφηνίζοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν θυμίζει καθόλου την κρίση των προηγούμενων ετών.

Η ίδια ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν ήταν ένα θέμα μεταξύ των G7 αναφέροντας χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, ότι «ο καθένας ήθελε να αποφύγει μια συζήτηση για το Grexit την ίδια στιγμή που είναι ανοιχτή η συζήτηση για το πως θα αποφευχθεί το Brexit».

Αναφερομένη στην Ελλάδα ανέφερε ότι στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει βήματα μπροστά ωστόσο απαιτείται ακόμη πρόσθετη δουλειά στον τομέα αυτό.

Για το θέμα του Δημοσίου Χρέους επανέλαβε ότι το ΔΝΤ θα επανέλθει με τη δική του ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους αργότερα, διαβεβαιώνοντας ότι το Ταμείο θα συνεχίσει να εργάζεται με τους Ευρωπαίους για την εφαρμογή των μέτρων, που είναι απαραίτητα προκειμένου να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο».

«Θέλουμε ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις και χρειαζόμαστε το χρέος της Ελλάδος να είναι βιώσιμο«, υπογράμμισε η Λαγκάρντ. Επεσήμανε, δε, ότι πλέον το ζήτημα της βιωσιμότητας βρίσκεται στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» και το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους, με βάση την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ εξέφρασε την επιθυμία της να συμμετάσχει το Ταμείο χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα. Όμως, όπως αποσαφήνισε, ακόμη δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει με ποιον τρόπο το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here