Λαγκάρντ στο Bloomberg: Οι στόχοι για την Ελλάδα δεν άλλαξαν (BINTEO)

0
7

 

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο Bloomberg τόνισε πως «συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην αντιμετώπιση της Ελλάδας με διαπραγματεύσεις καλή τη πίστη» ενώ ξεκαθάρισε πως οι στόχοι του Ταμείου είναι δυο.

Πρώτον, να αποκατασταθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στη χώρα και να είναι βιώσιμο το χρέος της.

Δεύτερον, να αποκτήσει η ελληνική οικονομία την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να είναι ανεξάρτητη.

Οι στόχοι δεν έχουν αλλάξει, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα και θα συνεχιστούν «καλή τη πίστη», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε, ερωτηθείσα για τους στόχους του προγράμματος: «Τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν. Αυτές είναι οι μαγικές λέξεις».

«Εάν τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι χαμηλότερα γιατί αυτό χρειάζεται η ελληνική κυβέρνηση και οι πολίτες, τότε η ελάφρυνση χρέους πρέπει να είναι μεγαλύτερη μακροπρόθεσμα γιατί αυτό χρειάζεται για να βγαίνουν τα νούμερα», σημείωσε.

«Προσκληθήκαμε από τις ελληνικές αρχές να εμπλακούμε στο πρόγραμμα και να βοηθήσουμε με πολύ ικανά στελέχη την ελληνική οικονομία. Αυτό θα πρέπει να το κάνουμε με διαφάνεια. Δεν μπορούμε να κλείσουμε συμφωνία στο παρασκήνιο. Πρέπει να το κάνουμε όπως το κάνουμε με όλες τις χώρες. Είμαστε ανεξάρτητη αρχή», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, σύμφωνα με το euro2day.gr.

Ερωτηθείσα για τις σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε ότι «έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους τα τελευταία έξι χρόνια, αλλά θα συνεχίσουμε, γιατί είμαστε εκεί για τους πολίτες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here