Λαγκάρντ: Έως 4,5% του ΑΕΠ η «ζημιά» στη Βρετανία λόγω Brexit

0
7

 

 

                   Το Brexit, σε βάθος τριετίας, θα κοστίσει στη βρετανική οικονομία από 1,5% έως 4,5% του ΑΕΠ, προειδοποίησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στη «Le Monde», ενόψει της επίσημης έναρξης της δεύτερης θητείας της στο τιμόνι του ΔΝΤ.

lemonde-lafkarnt
Σύμφωνα με την ίδια, σημαντικό ρόλο στην εκτίμηση της «ζημιάς» διαδραματίζει ο χρόνος και η έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για την «επόμενη ημέρα».

Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, δεν έχουμε την «παραμικρή ιδέα» για τη διάρκεια και το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων.
Την ίδια στιγμή, αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί. Ενώ το ΔΝΤ είχε αναγνωρίσει τα λάθη του για τον τρόπο που χειρίστηκε την ελληνική κρίση, η Κριστίν Λαγκάρντ υπόσχεται να «δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε μέτρα κοινωνικής προστασίας αναγκαία στην περίπτωση των λιτότητας. Ανοίγει επίσης την πόρτα σε μια «πολιτική κινήτρων που απαιτούν η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες.

«Η παγκοσμιοποίηση δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα μόνο για 400 ή 500 εκατομμύρια ανθρώπους που είναι έξω από την απόλυτη φτώχεια», επιμένει η κα Λαγκάρντ τονίζοντας την ανάγκη να αναπτυχθεί το έργο που ανέλαβε στο πλαίσιο του ΔΝΤ, σχετικά με τον αντίκτυπο της ανισότητας, τη μείωση της μεσαίας τάξης ή τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here