Λαγκάρντ: Η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι απογοητευτική και άνιση το 2016

0
4

 

«H παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι απογοητευτική και άνιση» δηλώνει σε άρθρο της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η διευθύντρια του ΔΝΤ Kριστίν Λαγκάρντ, εκφράζοντας την απαισιοδοξία της λίγο πριν από την έλευση του 2016.

Όπως επισημαίνει,  η προοπτική περαιτέρω αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και η επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης εγείρουν σημαίνουσες προκλήσεις, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην καλλιέργεια της αβεβαιότητας.

«Σε πολλές χώρες, ο χρηματοπιστωτικός τομέας παραμένει αδύναμος» σημειώνει, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αναδυόμενες αγορές, στις οποίες ο κίνδυνος είναι υψηλότερος. «Σε κάθε περίπτωση, η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι απογοητευτική και άνιση» επαναλαμβάνει η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Αναφέρει επίσης  ότι η χαμηλή παραγωγικότητα, η γήρανση του πληθωρισμού και οι επιπτώσεις της πρόσφατης παγκόσμιας κρίσης «φρενάρουν» την ανάπτυξη, αποδυναμώνοντας τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές.

Ειδική μνεία κάνει στην Ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι η οικονομία δύναται να βελτιωθεί, υπό την προϋπόθεση να επιλυθεί το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, προκειμένου να τονωθεί ο τραπεζικός δανεισμός και να μεγιστοποιηθεί το όφελος από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here