«Λαγός» του Τσίπρα ο Καμμένος για τις πρόωρες εκλογές…

0
63

Kαι, όμως, ο Πάνος Καμμένος δεν πέταξε μια «παρόλα» στον αέρα, όταν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέων εκλογών,  μιλώντας στη Realnews. Και ας απέρριψε κάθε σχετική συζήτηση ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το Ιράν.

Στην πραγματικότητα ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, ως συγκυβερνήτης, είπε δημοσίως αυτό που πολλοί στον Σύριζα συζητούν στο παρασκήνιο. Αν η τρόικα επιμείνει στις σκληρές θέσεις της, ιδίως στην απόρριψη της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) και απαιτήσει τη μείωση ΚΑΙ των κύριων συντάξεων, η λύση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες δεν θα πρέπει να αποκλείεται.

Και τούτο διότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντέχει πολιτικά να εισηγηθεί στη Βουλή περικοπές των κύριων συντάξεων -όταν προεκλογικά υποσχόταν ότι θα επαναφέρει τη 13η σύνταξη. Ακόμη και αν έπαιρνε το ρίσκο, όμως, πολύ δύσκολα θα έπειθε τους βουλευτές του να υπερψηφίσουν τέτοια ρύθμιση.

Η πλήρης αλήθεια είναι ότι στο στενό οικονομικό επιτελείο έχει χαραχθεί διαπραγματευτική γραμμή υποχώρησης για περικοπή κύριων συντάξεων πάνω από τα χίλια ευρώ. Και ας μην ομολογείται από κανέναν. Δεν είναι βέβαιο, ωστόσο, ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει αυτό το (ούτως ή άλλως οριακό) βήμα. Όλα θα εξαρτηθούν από το συνολικότερο «πακέτο» -από το αν και κατά πόσο,δηλαδή, θα ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για τη μείωση του δημοσίου χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Συνεπώς, η προσφυγή στον λαό φαντάζει ως κάποια διέξοδος. Δεν θα έχει «λερώσει» τα χέρια του με το τσεκούρωμα των κύριων συντάξεων, ενώ θα υποστηρίζει πως θα το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν κερδίσει την εκλογική μάχη… Λέτε ο Καμμένος να ήταν «λαγός» του Τσίπρα για τις πρόωρες εκλογές;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here