Λαπαβίτσας: ‘Δεν είμαι εραστής της δραχμής, άλλοι είναι άρρωστοι με το ευρώ’

0
5

Εγώ δεν είμαι εραστής της δραχμής, άλλοι είναι εραστές και άρρωστοι με το ευρώ, επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, σχετικά με τη χθεσινή δήλωσή του ότι δεν θα ψηφίσει ό,τι έρθει στη Βουλή.

«Μου έγινε μια ερώτηση χθες, αφού είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος και θα παραμείνει ενωμένος και όποιος ποντάρει στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ θα περιμένει πολύ. Ρωτήθηκα λοιπόν αν θα ψηφίσω ό,τι έρθει στη Βουλή. Και λέω είναι δυνατόν να ψηφίσω ό,τι έρθει στη Βουλή;  Θα το κοιτάξω, θα το διαβάσω, θα το αξιολογήσω και θα ψηφίσω», τόνισε σχετικά ο κ. Λαπαβίτσας ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και έχει δέσμευση να πετύχει όλα αυτά που λέει μέσα στο ευρώ. Αυτή είναι η κυβερνητική δέσμευση του κόμματός μου κι εγώ πάω με αυτό», σημείωσε και διεμηνύωντας ταυτόχρονα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο.

Ερωτηθείς, από τον Απόστολο Γκλέτσο (που βρισκόταν στο πάνελ του Πρωινού ΑΝΤ1), για το ποια είναι η θέση του αναφορικά με το να υπάρξει μία συντεταγμένη αποχώρηση από το ευρώ, κοινή συναίνεση, όπως είπε ο κ. Γιούνκερ, ο κ. Λαπαβίτσας επισήμανε πως «εγώ από χρόνια λέω ότι επιτέλους θα πρέπει η χώρα μας και όλοι οι μηχανισμοί της και οι πολιτικοί της θεσμοί να συζητήσουν ψύχραιμα όλα τα ζητήματα χωρίς φωνές και χωρίς δαιμονοποιήσεις. Το έχω πληρώσει προσωπικά πολύ ακριβά αυτό το πράγμα, διότι στη χώρα μας είναι αδύνατον να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Ε, ας το βάλουμε κι αυτό στο τραπέζι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here