Λαπαβίτσας: Δεν βλέπω πώς θα υπάρξει συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας

0
11

«Δεν βλέπω πως θα συμφωνήσουμε με τρόπο συμβατό με το πρόγραμμά μας» τόνισε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, εκτιμώντας πως δεν θα επιτευχθεί συμφωνία Αθήνας – δανειστών ούτε το Μάιο.

«Είναι πολύ επικίνδυνο το κλίμα ‘υπογράψτε όπως – όπως’ από τα ΜΜΕ, αν και υπάρχει έλλειψη ρευστότητας με το δημόσιο να μην μπορεί να εκπληρώσει τις πληρωμές του σε κανονική βάση. Το θέμα όμως είναι τι θα υπογράψουμε...

«Δεν πρέπει να φεύγει το θέμα της ρήξης από το τραπέζι, όπως η επιλογή τι θα πληρώσεις… Εμείς δεν είμαστε εδώ να πετύχουμε απλώς κάτι λίγο καλύτερο, μια ανάσα», σημείωσε στη συνέχεια.

«Η οικονομία δεν θα έχει την ανάπτυξη που περιμέναμε, άρα το αν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεγάλο θέμα… Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Η στάση των εταίρων είναι σκληρή, ζητούν πρωτογενές πλεόνασμα, ούτε το 1,5% ή το 1,2% είναι εύκολη υπόθεση» παραδέχθηκε ο κ. Λαπαβίτσας.

«Εμείς νοιώθουμε βαριά την ευθύνη και δεν θα κάνουμε σκόντο σε ασφαλιστικό, δημοσιονομικά (…). Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να φύγει ο ΕΝΦΙΑ, είναι άδικος φόρος. Να απαλλαγούμε από τους φόρους για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας… Αν υπάρχει ξεκάθαρη απόφαση του λαού στην λαϊκή ετυμηγορία αυτός είναι κυρίαρχος και θα συμμορφωθούμε. Αυτό είναι βασικό» προσθεσε τέλος ο κ. Λαπαβίτσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here