Λαπαβίτσας: Επιστροφή στη δραχμή αντί για σκληρή λιτότητα

1
3

Τη γνωστή άποψή του  ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την επιστροφή στη δραχμή» εάν υπάρξει σκληρή λιτότητα επανέλαβε στα Παραπολιτικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Κώστας Λαπαβίτσας.

Ειδικότερα,  ο βουλευτής Ημαθίας τόνισε: «Εγώ δεν έχω καμία ψύχωση με τη δραχμή. Αν υπάρξει πρόταση σοβαρή που να λέει άρση λιτότητας, διευθέτηση του χρέους και ανάπτυξη κανείς δε θέλει να πάει σε μια ακαθόριστη κατάσταση. Αν υπάρξει η επιστροφή όμως σ’ αυτό που ζήσαμε μόνο ένας παλαβός θέλει να γυρίσει σ’ αυτό».

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα τι θα σήμαινε το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε  ρήξη, ο κ. Λαπαβίτσας εξήγησε πως:  «Για όσους κατέχουν την πραγματικότητα της Ευρώπης είναι ένα από τα σενάρια. Αν προκύψει αυτό, τότε θα πρέπει να υπάρξει εθνική και κοινωνική συσπείρωση. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν μας αναγκάσουν οι δανειστές».

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μα είναι τόσο ανόητος ο οικονομολόγος; Μας λέει όχι στη λιτότητα και ένα μεγάλο ναι στη δραχμή. Αναρωτιέται καθένας με τη δραχμή τι θα έχουμε ευημερία ΄και ανάπτυξη ή θα πέσουμε σε τρομερή λιτότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα; Εύχομαι να μην πεταχτούν κάποιοι σχολιαστές και μας πούνε και πάλι αυτά τα φτηνά περί εθνικής αξιοπρέπειας, ραγιαδισμού και υποτέλειας όταν δεν θα έχουμε ούτε να φάμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here