Λάσπης το ανάγνωσμα

29
44

Ένας καλός συνάδελφος δικηγόρος, φίλος από παλιά, με προέτρεψε να μην ασχοληθώ ποτέ με την πολιτική. «Θα φας λάσπη με το κουτάλι», μου είπε, «έχεις ενοχλητική εικόνα». Δεν τον άκουσα, προτίμησα να προσπαθήσω.

Πόσο δίκιο είχε…

Ξαφνικά, όταν «τόλμησα» να εκλεγώ βουλευτής τον Οκτώβρη του 2009, με τη ΝΔ στην Α΄ Περιφέρεια της Αθήνας, από αυτοδημιούργητη δικηγόρος καταξιωμένη επαγγελματικά, μετατράπηκα εν μια νυκτί σε ΕΥΠΟΡΗ ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΚΑΙ … ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ!!!

Η λάσπη είχε ξεκινήσει το ύπουλο ταξίδι της μεθοδικά, οργανωμένα και επαναλαμβανόμενα, έχοντάς με ως προορισμό. Οι κήνσορες της «αντικειμενικής κριτικής» πλήρως εξοπλισμένοι…

Είναι φοροφυγάς, λοιπόν, η δικηγόρος που φέρεται να έχει χαμηλό ετήσιο εισόδημα τα τελευταία τρία χρόνια (26.000 και 35.000 ευρώ και όχι 12.000!), όταν η ίδια έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο δημόσια ότι τα τελευταία χρόνια δικηγορεί επιλεκτικά και μοιράζει το χρόνο της στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπου δραστηριοποιείται μόνιμα ο σύζυγός της; Μήπως δεν είχε το δικαίωμα της επιλογής;

Ή μήπως πρέπει να απολογηθεί για το γεγονός ότι ο σύζυγός της είναι ευκατάστατος;

Είναι φοροφυγάς η δικηγόρος που για τις επαγγελματικές γνώσεις και την εντιμότητά της έχει εκτιμηθεί, ενώ προβλήθηκε δημόσια για τη συμμετοχή της σε δίκες κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος που όμως δεν προσφέρονταν για παχυλές αμοιβές;

Μήπως αποτελεί πηγή πλουτισμού η μητέρα του Σορίν Ματέι, ο ανήλικος Βορειοηπειρώτης στην εξαφάνιση του Άλεξ στη Βέροια, ή μήπως η τιμητική εκπροσώπηση της πολιτικής αγωγής στις πολύμηνες δίκες της τρομοκρατίας (17 Νοέμβρη και ΕΛΑ) ήταν προσοδοφόρα;

Είναι φοροφυγάς η ελεύθερη επαγγελματίας που δεν έχει αποκτήσει ακίνητη περιουσία ατομική ή σε συγγενείς της, δεν έχει μετοχές σε εγχώριες ή υπεράκτιες εταιρείες ή το χρηματιστήριο, δεν έχει κότερο, αυτοκίνητα, ενώ πληρώνει ενοίκιο και για το γραφείο και για το διαμέρισμα – κατοικία της και κυρίως δεν προκάλεσε ποτέ κανέναν με πολυτελή και ακριβή διαβίωση;

Μήπως, άραγε, είναι φοροφυγάς διότι ούσα 27 χρόνια ελεύθερη επαγγελματίας έχει την αναίδεια να φορά ψηλοτάκουνες γόβες και πέρλες και να κρατά ακριβή τσάντα, αντί να επιλέξει την υποκριτική δημόσια εικόνα της μιζέριας;

Μήπως είναι, τελικά, φοροφυγάς επειδή κατάφερε να εκλεγεί Βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας όταν το κόμμα της έχανε 11 μονάδες και, μάλιστα, σε περίοδο αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος και απαξίωσης των πολιτικών;;

Μήπως η σκόπιμη ταμπέλα της φοροδιαφυγής στην αποδεδειγμένα αυτοδημιούργητη δικηγόρο που δεν κληρονόμησε δικηγορικό γραφείο και πελατεία «αναρτάται» γιατί η συγκεκριμένη εντάχθηκε στο σύστημα εκτιθέμενη στην κεντρική πολιτική σκηνή και πέτυχε να εκλεγεί, χωρίς πολιτικές καταβολές, χωρίς να διαπλέκεται ή να συναλλάσσεται σκοτεινά ή φανερά, και χωρίς να τάζει ρουσφέτια ή να ρίχνει χρήματα στην αγορά για την εξασφάλιση ψήφων;

Ε, ναι λοιπόν, η λάσπη έχει ονοματεπώνυμο, εμφανή προέλευση και προφανή σκοπιμότητα. Εν προκειμένω, όμως, εξαπολύεται σε λάθος πρόσωπο.

Το οποίο έκανε ΤΟ τεράστιο λάθος!

… να εκλεγεί βουλευτής στηριζόμενη στην εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου. Άκου θράσος!!!

*Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι Βουλευτής της Ά Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

29 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυρία Βόζεμπεργκ,

  κατ’αρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για το ύφος και το ήθος σας, καθώς καταφέρατε να συγγράψετε ένα κείμενο που είναι μεν αυστηρό, δεν κάνει όμως εκπτώσεις σε ό,τι αφορά το επίπεδο και την αξιοπρέπειά σας, πράγμα σπάνιο με τον λαϊκισμό που επικρατεί στις μέρες μας. Όπως ήδη πολύ καλά γνωρίζετε και διαπιστώσατε, όταν κάποιος επιλέγει να ασχοληθεί με την πολιτική, επιλέγει και να εκτεθεί, να προσβληθεί και να συμμετάσχει, έστω και άθελά του, σε ένα βρώμικο παιχνίδι λάσπης. Και όσο μεγαλύτερο το τζάκι, τόσο περισσότερη η λάσπη, τόσο πιο ύπουλη η επίθεση. Ο κόσμος, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όλων των κομμάτων, βαρέθηκε να εκλέγει τους γιους, τους ανηψιούς και τους ξαδέλφους των πολιτικών και της πολιτικής (σαν ιδέας) που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα. Επειδή λοιπόν η νέα γενιά πραγμάτων βρίσκεται εκτός σαλονιών και τζακιών, να θυμόσαστε ότι η λάσπη λερώνει μεν, αλλά πρόσκαιρα, όποιος είναι καθαρός δε φοβάται.

 2. ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ! ΕΑΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ, ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!
  ΕΤΥΧΕ, ΝΑ ΣΑΣ ….ΓΝΩΡΙΖΩ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΧΓΩΡΕΜΕΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΕΙΧΕ ΝΑ ΛΕΕΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΗΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΩΣΑΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟ …. ΣΠΑΘΙ ΣΑΣ;
  ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΑΝ, ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΚΟΡΟΙΔΑ;
  ΤΕΛΙΚΑ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΙΚΟΝΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΟΥ ΜΑΟ ΝΑ ΩΧΡΙΑ!!! ΤΑ ΘΕΜΕ ΟΛΑ ΕΝΑ ΣΟΠΑΤΟ….. Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ!
  ΛΥΠΑΜΑΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!
  ΜΕ ΤΙΜΗ Γ.Σ.

 3. Δεν τους κοστίζει τίποτα η λάσπη, είναι εύκολο υλικό και εύκολα προσβάσιμο.

  Η προσπάθεια κάποιων, να ισοπεδώσουν τα πάντα, είναι γνωστή. Φυσικά είναι εκ του πονηρού εκπορευόμενη. Αυτοί που έχουν κάνει τις παρασπονδίες του, που είναι όντως βρώμικοι, προσπαθούν να γενικεύσουν τον βούρκο που τους περιβάλει. Να το μοιράσουν και σε άλλους για να φανούν ότι όλοι το ίδιο είναι.

  Δεν είναι όλοι το ίδιο, δεν έφαγαν όλοι και δεν έκλεψαν όλοι.
  Το παρατηρούμε και στις εξεταστικές επιτροπές της βουλής που είστε μέλος. Για να μην φανούν ότι μόνο οι μεν άπλωσαν τα ξερά τους και φάγανε με χίλιες μασέλες, ενοχοποιούν με την περιστασιακή τους πλειοψηφία και τους δε, καθαρούς ή μη.

 4. Ελιζα,

  ειμαι συναδελφος και σας παρακολουθω απο τοτε που συμμετειχατε ενεργα στον δικηγορικο συλλογο αθηνων και προσπαθουσατε για το καλυτερο για τα δικαιωματα των δικηγορων. Ειμαι σιγουρη οτι θυμοσαστε πως ακομα και τοτε, η λασπη ηταν ο κανονας και το «καθαρο παιγνιδι» η εξαιρεση. Ενας ανθρωπος ομως με λαμψη, εξωτερικη και κυριως εσωτερικη, πολεμα τη λασπη γιατι ειναι αυτοφωτος. Ελπιζω να συνεχισετε ακριβως οπως ξεκινησατε 27 χρονια πριν, με την ιδια αξιοπρεπεια, το ιδιο ηθος και την ιδια αποφασιστικοτητα.

  Με συναδελφικους χαιρετισμους,

  Ιορδανιδου Μαρια

 5. Κ. Βόζεμπεργκ,συγνώμη, αλλά όλοι όσοι είμαστε πάνω από 12 χρονών, καταλαβαίνουμε ό,τι οι υποθέσεις που αναφέρατε (μητέρα σορίν κτλ) αποτελούν πηγή τρελής διαφήμισης, και επομένως αποτελούν και πηγή πλουτισμού. Και βέβαια δεν είναι κακό να το κάνει ένας δικηγόρος αυτό, έτσι; δεν είναι κακό να θέλουμε να κάνουμε λεφτά.

 6. Καταρχην συγχαρητηρια για το αρθρο σας,δεν εχει σημασια τι λενε,αλλα ποιος τα λεει!Μην δινεται σημασια σε σχολια,οποιος δεν μπορει να προσφερει ειναι μονο λογια!Η σιωπη και η αδιαφορια ειναι το οπλο σας!

 7. ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΤΑ ΚΑΡΠΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΝ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΣΥΝΩΝΥΜΑ. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ…ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

 8. Κα ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΗΡΑΤΕ ΜΕΡΟΣ,ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΕ ΠΕΙΣΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ..ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ,ΨΗΦΙΖΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ ΕΝΑΝ ΑΠΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΤΕ Κ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΕΡΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΠΙΣΤΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
  ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΚΛΙΝΕΤΑΙ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΔΙΚΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ Κ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ.

  Η ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΠΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.ΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΤΕ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟ.
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΓΝΩΜΗ.

 9. Κυρία Βόζεμπεργκ

  Είμαι πεπεισμένος ότι τα περισσότερα από τα δεινά που υφιστάμεθα σήμερα ως κοινωνία οφείλονται κατά κύριο λόγο στην κακή ποιότητα των πολιτικών που διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας μας κατά τα τελευταία χρόνια.
  Τι καλύτερο όμως θα μπορούσαμε να περιμένουμε από γόνους «μεγάλων» οικογενειών που δεν έχουν εργαστεί εκτός πολιτικής ούτε για μια μέρα στη ζωή τους ή από πολιτικούς, των οποίων το αποκλειστικό κριτήριο ανάδειξης υπήρξε η «στενή» τους σχέση με οργανωμένα συμφέροντα?
  Έπρεπε δυστυχώς η χώρα μας να φθάσει στο χείλος του γκρεμού για να συνειδητοποιήσουμε τα αυτονόητα…..
  Είναι λοιπόν αναμενόμενο οι ελάχιστοι αυτοδημιούργητοι βουλευτές, οι οποίοι έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό από την επαγγελματική τους καταξίωση και την επιστημονική τους κατάρτιση να γίνονται στόχος συκοφαντικών επιθέσεων και κακόβουλων σχολίων από τους «πρόθυμους» υποστηρικτές αυτού του νοσηρού συστήματος εξουσίας.
  Αυτές τις δύσκολες ώρες έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ ανθρώπους άφθαρτους, έντιμους και αυτοδημιούργητους προκειμένου να εκφράσουν την τελευταία μας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!

 10. «Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται» οπότε προς τι το κείμενο; Εαν κάποιοι «επαγγελματίες» λασπολογούν δε θα ιδρώσει και το αυτί τους. Αυτοί που σας ξέρουν και σας εκτιμούν δε χρειάζονται να σας ακούσουν να «απολογείστε αυστηρά». Οι υπόλοιποι χάρις σε εσάς μόλις μάθαμε οτι λέγονται όλα αυτά για εσάς! Άσε που αρκετοί όταν ακούν πολύ σαματά στέκονται καχύποπτα! Οπότε, μην κάνεται πολύ απολογητικό σαματά γύρω από το πρόσωπό σας, προσωπικά νομίζω πως σας βλάπτει περισσότερο!

 11. Κυρια Βοζενμπεργκ
  Ειναι απαραιτητο να κατονομασεται τους λασπολολογους.
  Οχι εκπτωσεις Οχι συμβιβασμους Οχι μισολογα.Μονο ετσι θα παμε μπροστα. Με την αληθεια και με τον πολεμο εναντια σε καθε συκοφαντη και κακοηθη

 12. H ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΔΙΩΞΑΤΕ Κα ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΕΧΕΙ Κ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΙΣ.ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Κ ΑΠΟ ΚΕΙ Κ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΗ
  Κ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ?ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΑΣ?ΠΟΤΕ ΟΡΘΩΣΑΤΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ Κ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ,ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΕΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ,ΑΛΛΑ Κ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ Κ ΕΙΚΟΝΑ?ΠΟΤΕ.
  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΑΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ,ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κ ΒΓΕΙΤΕ Κ ΠΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΑΣΠΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝΕ,ΑΛΛΑ Κ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ.
  ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΟΜΩΣ?

 13. Κύριε Τοπαλίδη,

  προφανώς δεν έχετε παρακολουθήσει ούτε την Κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα, ούτε το δημόσιο λόγο που διατυπώνω όταν φιλοξενούμαι στα ΜΜΕ. Θεωρώ ότι είστε καλόπιστος αλλά ανενημέρωτος, και όχι κακών προθέσεων. Σας παραπέμπω στο site μου, όπου έχω αναρτήσει κάποιες από τις τοποθετήσεις μου στη Βουλή, εάν ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε. Σας ευχαριστώ για την επικοινωνί

 14. Δεν θα είμαι όσο ήπιος και φιλικός όσο οι παραπάνω σχολιαστές.
  Σας γράφω γιατί είχα δει τη δήλωση πόθεν έσχες πριν το αρθρο που αναφέρετε το οποίο δεν έχω διαβάσει.
  Μου έιχε κάνει τρομερή εντύπωση τότε.
  Είναι τόσο χαμηλές οι δικηγορικές αμοιβές σας; Ή δεν αναλαμβάνετε υποθέσεις επί πληρωμή;
  Αν δεν κάνω λάθος κατοικείτε στην Ελλάδα. Αρα πως παρέχετε τις υπηρεσίες σας στην Κύπρο;
  Ποιο είναι το μηνιαίο κόστος συντήρησης ενός γραφείου στο κολωνάκι;
  26.000/12 & 35.000/12 ειναι ενα εξαιρετικά χαμηλό ποσό για ένα ελευθερο επαγγελματία.

  ένας ελεύθερος επαγγελματίας

 15. Kαλησπέρα Ελίζα μου
  Πρέπει – λέει – να μη μας ταράζει, να μην τον ακούμε, να τον αγνοούμε αυτόν τον λεκτικό λιθοβολισμό. Το συμβουλεύανε πάντα σε όσους έμπαιναν στον πολιτικό στίβο. Ακόμα και στους ήρεμους καιρούς. Σε καταλαβαίνω όμως. Γιατί δεν το έχω καταφέρει ούτε εγώ. Γιατί δεν το προσπάθησα. Γιατί είναι σωστό και υγιές να θυμώνεις όταν σε αδικούν. Όλοι αυτοί που αβασάνιστα χυδαιολογούν, θα το πάθαιναν αν τους αδικούσαν. Ελπίζω…
  Ξέρεις κάτι; είναι πολύτιμη τελικά αυτή η συμπυκνωμένη σκληρή μαθητεία για όσους μπήκαμε μόλις στην πολιτική.
  Καλό κουράγιο. Η εντιμότητά σου είναι όπλο.

 16. Κυρια βοζεμπεργκ, μολις διαβασα το αρθρο σας , αμεσως αναρωτηθηκα! Γιατι για να ασχοληθει καποιος με την πολιτικη πρεπει να μπει κατω απο την ομπρελα ενος κομματος? κατα ποσο δηλαδη μια δικηγορος(θεωρω αρκετα πνευματικο και ευσυνειδητο ενα δικηορο ως προς το ποιον των γνωσεων του) εθελοτυφλει για χαρη της πολιτικης οταν εδω και τοσα χρονια διαπιστωνουμε ολοι- και εγω , που εδω και 2-3 χρονια αρχισα να ενημρωνομαι,φοιτητης πια- αυτος ο δικομματισμος, και γενικα ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ δεν οδηγουν πουθενα! Γιατι λοιπον επελεξατε να μπειτε κατω απο καποιο κομμα? ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ; ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ; θαρρω πως ο φιλος σας ειχε πολυ μεγαλο δικιο.

 17. Αγαπητή κυρία Βοζεμπέργκ.Το πιθανότερο είναι να μη φταίτε εσείς αλλά όπως λέει ο σοφός λαός «Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά».Μπορεί να έχετε όλα τα προτερήματα του κόσμου αυτό δεν σημαίνει το ίδιο και για τους υπόλοιπους συναδέλφους σας στη Βουλή οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν αναμειχθεί σε πάμπολλα σκάνδαλα(άλλο που οι περισσότεροι τα ξεχνάνε μετά από λίγο καιρό λόγω των συνεχών εναλλαγών των είδήσεων που μας παρουσιάζονται).Δεν είναι όλοι οι βουλευτές μπουμπούκια και έχουν αγανακτήσει το λαό ουκ ολίγες φορές,γι’ αυτό άλλωστε τρέχαν να κρυφτούν για να μην παραστούν σε παρελάσεις στις 25 Μαρτίου.Εσείς συνεχίστε να κάνετε ότι κάνετε και όπως προείπαν άλλοι σχολιαστές καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

 18. Κυρία, όπως γνωρίζεται είναι σχεδόν αδύνατο στο χώρο σας,την δικηγορία εννοώ μόνο, να «αυτοδημιουργηθής». Το ότι παλέψατε σκληρά για να δημιουργήσετε την εικόνα σας, δεν αμφιβάλει κανείς, αλλά να παινέστε για συγκεκριμένες υπερασπίσεις δολοφόνων, οι ανύποπτων πολιτών, τι να σας πω………
  Όσο για την φορολογική δήλωση των 25.000 και 35.000 ευρώ, από την δικηγορία, τι να πω λυπάμαι και συμπάσχω που βρήκατε χρόνο να ασχοληθείτε, πέραν των κοινοβουλευτικών σας καθηκόντων σας.
  Θα μας πείτε ότι σας επέβαλαν να βάλετε υποψηφιότητα τώρα…….
  Τέλος, αν και κανέναν δεν ενδιαφέρει, σας εκτιμώ για το πολιτικό ύφος και ορισμένες φορές θράσος που επιδεικνύεται σε όλες τις παρουσίες σας.

 19. Αγαπητή κα. Βοζενμπεργκ

  Νιώθω πως στην προσπάθειά σας να περιγράψετε την πραγματικότητα αδικείτε τον εαυτό σας
  Κατ’εμέ, δεν είναι κάποιος φοροφυγάς επειδή δεν έχει ακίνητη περιουσία ή μετοχές ή μετείχε σε δίκες
  που δεν προσφέρονταν για παχυλές αμοιβές κ.ο.κ. διότι με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να δαιμονοποιούμε διάφορα αγαθά. Δηλαδή αν είχατε μετοχές ή ακίνητη περιουσία θα έπρεπε οπωσδήποτε να είστε φοροφυγάς?
  Οχι βέβαια. Κάποιος δεν είναι φοροφυγάς όταν δεν φοροδιαφεύγει τόσο απλό. Τα αναφέρω επειδή σας εκτιμώ ως άνθρωπο παρόλο που δεν συμφωνώ πάντοτε μαζί σας και ιδίως στο πεδίο της πολιτικής( πράγμα που είναι και αναμενόμενο άλλωστε)
  Η λάσπη δυστυχώς πάντοτε θα πετάγεται εναντίον μας από διάφορους καλοθελητές. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μπούμε στην λογική της απόδειξης περί του ότι δεν είμαστε ελέφαντες
  Τέλος μία παράκληση, μην θέτετε θαυμαστικό στο ποσό των 12000 ευρώ διότι υπάρχουν πολλοί νέοι δικηγόροι που αγωνίζονται για να το φτάσουν ( εκτός και αν απαντάτε σε συγκεκριμένη εναντίον σας κατηγορία από τους λασπολόγους οπότε να με συγχωρείτε)
  Ελπίζω να μην σας κούρασα
  Ευχαριστώ πολύ

 20. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ……ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ…….ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΗ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ, ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ……
  ΟΜΩΣ……
  ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΟΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΣ; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ;ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΙΜΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΨΙΛΙΑΣΤΕΙ………
  ΕΠΕΙΤΑ, ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ (ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΡΙΝ ΜΑΤΕΙ ΚΛΠ ΚΛΠ…..)…..ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ, ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΟΦΟΡΕΣ………..ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ…….ΑΝ ΚΡΙΝΑΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ……ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ……
  ΕΠΕΙΤΑ, ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΙΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ……ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΚΥΡΙΑ ΒΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ 26000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΣΑΝΤΑ 1000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΙΕ 2000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΗΣΕΙ ΥΠΟΨΙΕΣ……..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ…….ΚΑΧΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΔΙΚΗ…….ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ………
  ΤΕΛΟΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ…….ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΤΕ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ…….ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ……ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΙΚΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ…….ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ………ΑΝ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ, ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΥ Η ΚΑΠΩΣ…….ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΣ…….

 21. Κυρία Βόζεμπεργκ.
  Διάβασα με προσοχή τα τελευταία σας άρθρα (διαδίκτυο κ.α) και μπορώ να πω ότι σε βασικά σημεία συμφωνούμε. Ρίξτε όμως μια ματιά μια και μιλάτε για διαβολή σε μερικά blogs όπως το antinews που ελέγχεται 100% από γνωστούς ανθρώπους του κόμματος σας και εκεί θα καταλάβετε τι σημαίνει διαβολή και συκοφαντία.
  Ευχαριστώ.

 22. Χαίρομαι για τις απόψεις σας κ. Βοζενμπεργκ, πραγματικά με την άποψή σας και το θάρρος σας άλλαξα γνώμη για εσάς.

 23. Κύρια Βόζενμπέργ,
  πραγματικά στεναχώριέμαι oταν χρειάζεται ένας βουλευτής να απαντάει σε τέτοιου είδους λασπολογία. Είμαι και εγώ δικηγόρος και τα ετήσια εισοδήματά μου έχουν τεράστιες διακυμάνσεις. Κάποιες χρονιές τα εισοδήματα είναι πολύ ψιλά ανεβασμένα και άλλοτε είτε λόγω υγείας, είτε λόγω οικογενειακών αναγκών είτε λόγω κρίσης, όπως φέτος, τα εισοδήματα είναι χαμηλά. Αν θέλεις δε να έχεις ένα καλά οργανωμένο γραφείο, σε καλή τοποθεσία και με προσωπικό κάποιες φορές τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει πόσο δηλώνει ένας πολίτης πριν μπει στον πολιτικό στίβο. Με ενδιαφέρει πώς κάποιοι βουλευτές κατ’ επάγγελμα έχουν τόσα πολλά ακίνητα. Θα με ενδιέφερε η δήλωσή σας μετά από 10 χρόνια στην πολιτική (αν εν τω μεταξύ θα έχετε αποκτήσει 62 ακίνητα και 150 τραπεζικούς λογαριασμούς;;;). Αλλά μου φαίνεται ότι χτυπάνε τους εύκολους στόχος προς δημιουργία εντυπώσεων και δεν τολμούν να σχολιάσουν περιπτώσεις σαν αυτές που προανέφερα. Συνεχίστε να πολιτεύεστε με το ήθος που σας χαρακτηρίζει. Άτομα σαν και εσάς μας αντιπροσωπεύουν επάξια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here