Λαβρόφ: Οι Έλληνες πιλότοι επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση έναντι των Τούρκων

0
5
Στην αυτοσυγκράτηση που επιδεικνύουν οι Έλληνες πιλότοι έναντι της επιθετικότητας των τουρκικών μαχητικών, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, από την Λευκωσία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Θα επαναλάβω αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας και το υιοθετώ πλήρως, ότι οι Έλληνες πιλότοι επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση έναντι της επιθετικότητας με την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά», είπε χαρακτηριστικά.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον κ. Λαβρόφ ήταν το Κυπριακό, οι περιφερειακές και διμερείς σχέσεις συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας και της ενέργειας, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

Ο κ. Λαβρόφ ευχαρίστησε τη Λευκωσία για τη δήλωσή της και τη γενικότερη στάση της μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους SU-24 από τουρκικά F-16. Εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή της ως παράγοντας σταθερότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρθηκε από τις πηγές, συζητήθηκε και ο ρόλος της Κύπρου στον τομέα της ενέργειας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι συζητήθηκαν επίσης οι οικονομικές σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας, καθώς και το πώς μπορούν να γίνονται εξαγωγές προϊόντων μεταξύ των δύο χωρών, παρά το εμπάργκο, μέσω της δημιουργίας κοινοπραξιών μεταξύ Κυπρίων και Ρώσων επιχειρηματιών.

Μιλώντας για τις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας, ο κ. Λαβρόφ ανέφερε πως όλα όσα έπρεπε να λεχθούν ελέχθησαν από τον πρόεδρο Πούτιν και τον Ταγίπ Ερντογάν. «Θεωρούμε αναίτια την επιθετικότητα της Τουρκίας και σχέσεις μας δεν μπορούν να είναι πλέον οι ίδιες» σημείωσε.

Αποκάλυψε ακόμη πως μια ημέρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους είχε συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και δεν άκουσε τίποτα άλλο παρά δικαιολογίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here