Λεβέντης: Ή οικουμενική σε ενάμιση μήνα ή εκλογές Ιούλιο, το αργότερο Σεπτέμβριο

0
3

 

Ή οικουμενική σε ενάμιση μήνα ή εκλογές τον Ιούλιο ή το αργότερο το Σεπτέμβριο εκτίμησε ότι θα έχουμε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, από την Αρκαδία, όπου παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις, για την συγκρότηση του πρώτου στρατοπέδου των επαναστατημένων Ελλήνων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφορικά με το αν θα έχουμε σύντομα εκλογές υπογράμμισε ότι «επειδή η κυβέρνηση χωλαίνει και οι επενδυτές δεν έρχονται όταν βλέπουν 153 και πολλούς να είναι έτοιμοι, να απειλούν, να φύγουν, πιστεύω ότι, ή οικουμενική θα έχουμε μέσα σε ένα ενάμιση μήνα, ή εκλογές το αργότερο Ιούλιο ή Σεπτέμβριο».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η οικουμενική κυβέρνηση είναι καλή λύση και την προτείνω έξι μήνες, αλλά οι εγωισμοί του Μητσοτάκη και του Τσίπρα δεν τους αφήνουν να ενωθούν».

Ο κ. Λεβέντης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι οι στιγμές είναι δύσκολες για την χώρα και «μπορεί τώρα να μην είναι οι στρατοί των Τούρκων που μας επιτίθενται, αλλά είναι τα δικά μας λάθη που πτωχεύσαμε».

Πρόσθεσε ότι, «το ζήτημα είναι να ξεπεράσουμε εγωισμούς και να ενωθούμε σαν λαός και χάρηκα που έστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προ ημερών και έμαθα σήμερα, ότι θα γίνει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκεί θα τους τα ψάλλω πολύ σκληρά όλων, γιατί πάνε να κόψουν συντάξεις, μισθούς και δεν παίρνουν για την ανεργία κανένα μέτρο. Κοιτάνε μόνο λογιστικά να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των Ευρωπαίων, χωρίς καθόλου μείγμα ανάπτυξης εις όλα όσα συμβαίνουν, δηλαδή πάλι σε λίγους μήνες θα θέλουμε νέα δάνεια και νέα μνημόνια. Επιτέλους θέλουμε ένα τέλος σ’ αυτόν τον εφιάλτη και αυτό θα προσπαθήσω για την μνήμη του Κολοκοτρώνη».

Αναφερόμενος στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη είπε ότι, «ο Κολοκοτρώνης δημιουργούσε δέος όχι μόνο ζωντανός, αλλά και πεθαμένος και δημιουργεί ακόμη. Είναι ο μόνος που υπήρξε τίμιος, ενωτικός και μερικοί κακοί Έλληνες από αχαριστία τον έβαλαν και φυλακή ακόμη, αντί να τον έχουν πρώτο παράγοντα προς ευγνωμοσύνη».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here