Λεβέντης: Υπέρ της απλής αναλογικής και του δικαιώματος ψήφου στα 17

0
13

 

Εκλογές προς το τέλος του 2016 και αρχές του 2017, προέβλεψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης από την Πτολεμαΐδα, κατά την διάρκεια περιοδείας του στην δυτική Μακεδονία.

Ο πρόεδρος τη Ένωσης Κεντρώων, τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής χωρίς κανένα μπόνους για το πρώτο κόμμα, και εξέφρασε την επιθυμία του για κυβερνήσεις συνεργασίας: «Θέλω να πάμε από μονοκομματικές σε πολυκομματικές κυβερνήσεις – πρόκειται για μια επιλογή που την υποστηρίζω εδώ και τριάντα χρόνια», ανέφερε.

Ο Βασίλης Λεβέντης φάνηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που χρειάζονται για να ψηφιστεί η ο νόμος και να εφαρμοστεί αμέσως, και εκτίμησε ότι «θα στηρίξουν αυτή την επιλογή της κυβέρνησης, ο Καμένος, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων».

Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα στην Κοζάνη, επανέλαβε την άποψη ότι «όσοι δεν στηρίξουν την απλή αναλογική έχουν κάνει συμφωνίες με τον Μητσοτάκη, ή είναι τρελοί» και αναρωτήθηκε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό: «Μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι ένας πρωθυπουργός λέει, να τελειώνουμε με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας; Αυτό είναι πρόοδος.

Ο Τσίπρας βλέπει ότι χρεώνεται με ευθύνες πάνω από τις δυνάμεις του και ότι μόνος του δεν μπορεί. Ακόμη και δολίως να το λέει, για να κλείσει το δρόμο του Μητσοτάκη, εμείς τα άλλα κόμματα νομιμοποιούμαστε να μην ψηφίσουμε»;

Ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε πως υποστηρίζει την ψήφο στους νέους των 17 ετών, ανέφερε ότι σε άλλες χώρες, οι νέοι ψηφίζουν ακόμη και στα 16 τους χρόνια, δηλώνοντας ότι «ο ίδιος και η Ένωση Κεντρώων εμπιστεύονται τους νέους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here