Λεουτσάκος: Έχουμε εναλλακτικό σχέδιο – Η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς

0
9

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας Στάθης Λεουτσάκος δήλωσε σήμερα ότι «υπάρχει σχέδιο ρεαλιστικό το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ανάταση στην ελληνική οικονομία», ενώ άφησε αιχμές για την εν γένει πολιτική του κυβερνώντος κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δίνουμε μια μάχη, ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στην αντιμνημονιακή λαϊκή του πολιτική».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Λεουτσάκος ανέφερε  πως «δεν ταιριάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ μνημόνια. Είναι έξω από τις ιδρυτικές του αποφάσεις και αυτό θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή.
Θεωρούμε ότι υπάρχουν περιθώρια, μέχρι την τελευταία στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στη βασική του προγραμματική θέση».

Και σημείωσε: «Έχουμε σχέδιο για επιστροφή στην εθνική νομισματική πολιτική. Υπάρχει σχέδιο ρεαλιστικό το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ανάταση στην ελληνική οικονομία, να αντιμετωπίσει άμεσα τα υφεσιακά φαινόμενα, να πραγματοποιηθεί παραγωγική ανασυγκρότηση και να αντιμετωπισθεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας».

«Αυτά που ακούτε για τα ριφιφί είναι για να εκφυλίσουν κάθε εναλλακτική πρόταση. Στο Εθνικό νομισματοκοπείο, υπάρχει 1,5 δισ. κομμένα νομίσματα, τα οποία ανανεώνονται, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες. Δεν κατάλαβα για πιο ριφιφί μιλάνε», τόνισε ακόμα και συμπλήρωσε: «Η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς. Δεν είμαστε περαστικοί από την αριστερά. Ορισμένοι από αυτούς που κάνουν υποδείξεις δεν γνωρίζουν ούτε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι και υπουργοί. Υπάρχουν ορισμένοι που κουνάν το δάχτυλο και κάνουν υποδείξεις, πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προέρχονται από το χθες και εργαζόντουσαν για άλλους πολιτικούς φορείς. Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει τη λαϊκή εντολή και τη λαϊκή στήριξη και μπορεί να προχωρήσει σε ρήξη με τους δανειστές και αλλαγή πορείας. Εισηγούμαι διακοπή των συνομιλιών για ένα μνημόνιο που θα είναι θανατηφόρο για έναν λαό και για τη χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here